Hírek Külföld

Ausztriában fokozatosan enyhíthetnek a korlátozásokon

Ausztriában fokozatosan enyhíthetnek a korlátozásokon, jelentette be hétfőn az osztrák kancellár. A kisebb üzletek már április 14-én újranyithatnak, míg a bevásárlóközpontok és a fodrászatok május 1-jén nyithatnak ki várhatóan – írja a Portfolio.

Ausztriában húsvét után fokozatosan újranyitnak majd az üzletek, jelentette be az osztrák kancellár hétfőn, Sebastian Kurz szerint a kisebb üzletek már már április 14-én újranyithatnak majd.

A fodrászatok és a bevásárlóközpontok május 1-jén nyithatnak ki, a szállodák és éttermek pedig a legkorábban május közepén, lépésről-lépésre.

Kurz szerint nagyobb események megtartására június végéig nem kerül sor. Május közepéig otthoni iskolai oktatás folyik majd, és az iskolákra vonatkozó döntéseket április végén hozzák majd meg. Az osztrák kancellár szerint a társadalmi távolságtartást és a maszkok viselését szükség esetén be kell tartani.

A Johns Hopkins University adatai alapján Ausztriában több mint tizenkétezer megerősített koronavírus megbetegedés van, és a járványban legalább kétszázan vesztették életüket.