Hírek Térség Top

Már a vízórákat is távolról olvassák le Maroslelén és Csanádpalotán is

Nem olvassák le személyesen a koronavírus vészhelyzet miatt az Alföldvíz Zrt. munkatársai a vízórákat, viszont SMS-ben vagy e-mailben kérik az ingatlan tulajdonosokat, küldjék el nekik az aktuális vízóraállást. Maroslelén szombatig, míg Csanádpalotán is a hét végéig kérik azt. Aki nem teszi meg, az becsült fogyasztásról kap majd számlát.

Két településen is arra kérik a vízóra leolvasók a helybélieket, hogy az aktuális vízóra állásokat mindenki maga küldje el akár sms-ben, akár emailon nekik.

Így van ez Maroslelén, ahol Marton Gyula és Török Zsolt várja a helybéliek segítségét, miután a koronavírus vészhelyzet miatt a személyes vízóra leolvasás jelenleg szünetel. A két vízóra leolvasó legkésőbb április 4-ig, azaz szombatig szeretné megkapni a vízóra állásokat. Marton Gyulának reggel 8 és délután 6 óra között a 06-30-558-0171-es mobilszámon lehet ezt megtenni, vagy az m.gyuszi@freemail.hu email címre kell elküldeni. A leolvasó kéri a bejelentő nevét és címét is feltüntetni. Marton Gyula csak az Ady Endre, Arany János, Árpád utcák, a Hősök tere, Hunyadi, József Attila, Makói út, Rózsa, Szegfű, Táncsics Mihály, Tulipán utcák, valamint a Vásárhelyi út, illetve a Szabadság tér lakói jelentkezését várja.

Török Zsolt vízóra leolvasónak a 06-20-352-7541-es számon szintén reggel 8 és délután 6 között lehet vízóra állást diktálni, de el lehet azt küldeni a bejelentő nevével és a fogyasztási hely pontos címével a torok71@freemail.hu email címre. Török Zsolt a Béke, Damjanich, Dózsa György, Kossuth utca, Köztársaság tér, Köztársaság utca, Pacsirta utca, Petőfi Sándor utca és Rákóczi utca vízórái állását szeretné így megkapni.

Szintén telefonos, illetve e-mailes „leolvasásban” kéri a segítséget Gera József vízóra leolvasó a csanádpalotaiaktól. Ő sms-ben a +36/20 554-5422-es telefonszámon, vagy az optika69@freemail.hu e-mail címen várja az óraállásokat a Kálmány Lajos utcán, a Kossuth lakótelepen, a Muskátli és Rózsa utcán, a Búza soron, a Dózsa soron, a Gyöngyvirág, Ibolya, Kossuth, Nefelejcs, Rezeda, Szegfű és Viola utcákon, illetve a Kelemen László téren élőktől.

Aki végül nem küldi el a vízóra állását, annak a szolgáltató a következő számlán szereplő elfogyasztott vízmennyiséget az előző év fogyasztása alapján állapítja meg, azaz becsült számlát küld majd ki, ahogy hasonló esetekben korábban is megtette.