Hírek Térség Top

Online kell beiratkozni a kistérségi óvodákba, iskolákba

Elmarad a szokásos személyes beiratkozás a makói kistérség óvodáiban, iskoláiban. A gyerekeket valamennyi helyen az interneten kell beíratni az intézményekbe. Kivéve a pitvarosi, ambrózfalvi, csanádalberti és nagyéri ovikat. Archív képünkön királyhegyesi óvodások.

 

Apátfalva Dózsa György Általános Iskola

Az Apátfalvi Dózsa György Általános Iskolába legkésőbb április 23-ig lehet beiratkozni ezen a linken. Amennyiben bárkinek bármilyen kérdése van, az az iskola@dgyamk.hu email címre írhat.

Apátfalvi Bíbic Óvoda és Bölcsőde

Az Apátfalvi Bíbic Óvoda és Bölcsőde a felvételre irányuló szándéknyilatkozatokat március 31-én adták postára  azoknak a családoknak, hol a gyermekek idén augusztus 31. napjáig betöltik a 3. életévüket. Ők a nevelési év kezdő napjától (2020. 09. 01.) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezettek. A dokumentumok letölthetők a http://apatfalva.hu/artist/oktatasinevelesi linken is. A szándéknyilatkozatokat kérik április 15-ig eljuttatni e-mailben az apatovi@freemail.hu címre, papíroson pedig a Maros utcai óvoda postaládájába. Az esetlegesen felmerülő kérdésekre hétfőtől péntekig 8-12 óráig a 62/260-052, illetve a 06-20/2500767 telefonszámon adnak választ a szüőknek.

Maroslelei Zengő Óvoda

Bozsóné Barta Ágnes Mariann, a Maroslelei Zengő Óvoda vezetője, arra kér minden szülőt, akinek gyermeke 2021. augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, hogy beiratkozási szándékukat jelezzék a marosleleovi@gmail.com email címen 2020. április 15-ig. A szükséges, megadandó adatok a következők: a gyermek neve, lakcíme, születési helye, ideje,  TAJ száma, a szülők neve, címe, telefonszáma.

Jelezni kell azt is ha a gyermek: sajátos nevelési igényű (ez esetén a szakértői vélemény kiállításának időpontjával együtt), vagy ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül (határozat időpontjával együtt).

Akinek lehetősége van, szkennelve vagy lefotózva küldje el:  a személyi azonosító, lakcímet igazoló hatósági igazolvány, a TAJ kártya és születési anyakönyvi kivonat elektronikus másolatát. Az intézmény az orvosi igazolást az első óvodai nevelés napján kéri leadni!

Amennyiben bárkinek kérdése van, vagy probléma merült fel a beiratkozással kapcsolatban,attól azt kérik, hogy azt a 06-30/1733-850 telefonszámom jelezze

Csanádpalota Napsugár Óvoda

A Csanádpalota Napsugár Óvodában sem lesz az idén személyes óvodai beiratkozás.

Fülöp Viktorné arra kéri a szülőket, akinek gyermeke 2021. augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, beiratkozási szándékát a napsugarovi@gmail.hu email címen jelezzék legkésőbb idén április 17-ig. Itt is kérik a következőket: a gyermek neve, lakcíme, születési helye, ideje, TAJ száma, a szülők neve, címe, telefonszáma

És szülőknek jelezniük kell, ha a gyermek: sajátos nevelési igényű (ez esetén a szakértői vélemény kiállításának időpontját), rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül(határozat időpontját)

Akinek lehetősége van szkennelve elküldeni: a személyi azonosító, lakcímet igazoló hatósági igazolványt, a TAJ kártya másolatot a születési anyakönyvi másolatot.

Az orvosi igazolást itt is az első óvodai nevelés napján fogják kérni!

A beiratkozással kapcsolatos kérdésekkel, illetve a problémákkal a 06-30/303-3289-es telefonszámon adnak választ.

Magyarcsanádi Református Óvoda

A Magyarcsanádi Református Óvodába április 6-án hétfőn és április 7-én kedden lehet beíratni azokat a gyerekeket, akik 2018. június 30-ig születtek és 2020. december 31-ig betöltik 2,5 éves korukat. A beiratkozás elektronikus formában történik, az mcsrefovoda@gmail.com email címre kell elküldeni az alábbi dokumentumok fényképét: a gyermek születési anyakönyvi kivonata, lakcímkártyája, TAJ-kártyája, a szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája, akinek van, annak a

gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozat, akinek a gyermeke hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, annak azt ezt igazoló határozatot, ha a gyermek nem magyar állampolgár, akkor a szülőknek azt is igazolniuk kell, hogy a gyerek milyen jogcímen tartózkodik Magyarország területén.

A beiratkozásra a 06-20-335-330-as telefonszámon is lehetőség van, azonban így is be kell diktálni a fent kért, pontos adatokat.

Magyarcsanádi Református Általános Iskola

A Magyarcsanádi Református Általános Iskolába április 6-7-én, azaz hétfőn és kedden délelőtt fél 9 és délután fél 4 között lehet beíratni a leendő elsősöket a +36-20-540-2212-es telefonszámon, vagy a magyarcsanadireformatus@gmail.com email címen. El kell küldeni a gyerek születési anyakönyvi kivonata, lakcímkártyája, TAJ-kártyája, gondviselője lakcímkártyája, ha van a gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatot, illetve ha van a szakértői véleményt a sajátos nevelési igényről, illetve amennyiben a gyerek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, akkor az ezt igazoló határozat szekennelt, vagy fotó másolatát.

Pitvarosi Térségi Óvoda és Minibölcsőde

A Pitvarosi Térségi Óvoda és Minibölcsődébe, illetve az ide tartozó, ambrózfalvi, csanádalberti és nagyéri tagintézményekbe április 21-22-én reggel 8 és délután 4 óra között lesz a beiratkozás, melyet az óvodákban beszerezhető formanyomtatványok kitöltésével lehet megtenni. Ehhez is szükség lesz a gyermek születési anyakönyvi kivonatára, lakcím- és TAJ-kártyájára, a szülő személyi igazolványára, lakcímkártyájára, akinek van, annak a gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatra, akinek a gyermeke hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, annak azt ezt igazoló határozatra, illetve elvált szülők esetében hivatalos dokumentummal kell igazolni a gyerek felügyeleti jogát.

Csanádpalotai Dér István Általános Iskola

Csanádpalotai Dér István Általános Iskolába április 23. (csütörtök) 8-19 óra, illetve április 24. (péntek) 8-18 óra között lehet beiratkozni. Az intézményben tavaly április 1-től bevezették az iskolai elektronikus ügyintézési szolgáltatások, így ebben az évben már nem kötelező a beiratkozáskor a szülő személyes megjelenése, mindezt meg lehet tenni a KRÉTA rendszer e-ÜGYINTÉZÉS menüpontjában.

A felület kezdőlapja bármely böngészőből elérhető.

Amennyiben nagyobb gyermeke már az iskola tanulója, rendelkezik belépési azonosítóval.

1. Belépve a KRÉTA rendszerbe, válassza ki az e-Ügyintézés lehetőségét!

2. Válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!

3. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!

4. A megnyíló felület adja meg a szükséges adatokat!

Amennyiben még nincs az iskola KRÉTA rendszeréhez belépési jogosultsága:

1. Nyissa meg a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap weboldalt!

2. Regisztráljon új ideiglenes felhasználóként!

3. Belépés után válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!

4. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!

5. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat és válassza ki a listából az iskolát!

Segítséget a 62/263-004-es telefonszámon kérhetnek!

Az e-Ügyintézés megvalósulásával elegendő lesz a megfelelő kérvények, nyilatkozatok, igazolások elektronikus benyújtása a KRÉTA rendszeren keresztül. Az e-Ügyintézés teljes körű megvalósulásával a Tanulói/Szülői/Gondviselői jogosultsággal rendelkező felhasználók kérelmet (kérelmeket), jelentkezési lapot, iratokat, igazolásokat, felmentéseket és egyéb dokumentumokat nyújtanak be a köznevelési intézmény felé elektronikus formában a rendszeren keresztül. Ehhez lehetőségük van dokumentum sablonok letöltésére, megszemélyesítésére, a dokumentumok mentésére és a rendszerbe történő visszatöltésére. A felhasználói felületen keresztül ügyeik nyomon követésére.

A felhasználási segédletek, ügyintézési lehetőségek az alábbi linken érhetők el:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action…

Amennyiben bizonytalan, az alábbi linkre kattintva segítséget kap az elektronikus beiratkozás menetéről!

Természetesen lesz lehetőség a személyes beiratkozásra is, mely teendőiről majd további tájékoztatást adnak!

Szabó Zsuzsanna intézményvezető arra kéri a szülőket figyeljék az iskola hivatalos web– és Facebook oldalát.