Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Csónakkal csempésztek át illegális határátlépőket

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki idén januárban tizennégy illegális határátlépő Nyugat-Európába csempészésében állapodott meg.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen személyekkel állapodott meg abban, hogy a román-szerb-magyar határtérségből illegális határátlépőket szállít az Európai Unió belső területei felé. A megállapodásnak megfelelően a férfi idén január 18-án, éjjel 3 órakor a Deszk és Klárafalva közötti külterületre hajtott, ahol a 43-as számú főúton az általa vezetett autóba felvett 5 illegális határátlépőt, illetve további 9 személy várakozott még arra, hogy a vádlott által vezetett gépkocsiba beszálljon, amikor a rendőrök őket igazoltatták. Az illegális határátlépőket ismeretlen embercsempészek csónakokkal juttatták át a szerb-magyar államhatáron és indították útba a vádlottal megbeszélt találkozási pont felé. Az utasok egyike sem rendelkezett a Magyarország területére történő jogszerű belépés és tartózkodás feltételeivel, így őket a rendőrök előállították, míg a szerb férfit őrizetbe vették.

A vádlottal szemben az ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.