A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfival és barátjával szemben, akik tavaly októberben egy kerti partin, majd utána többször bántalmaztak egy férfit. Maszkban mentek megverni.

A vádirat szerint a vádlott tavaly október 12-én kerti partit szervezett a társasház udvarán, ahol barátaival együtt nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. Délután a vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, melynek során a vádlott arcon ütötte a sértettet, aki ennek hatására vérző orral földre került, majd felkelve a városba indult. Ezzel egyidőben a vádlott egy barátjával cigarettáért ment, és amikor meglátták az utcán sétáló sértettet, odaléptek hozzá, combon rúgták, majd az ismételten földre kerülő férfit arcon ütötték. Az ekkor kisebb sérüléseket szenvedő sértett további bántalmazásának a vádlottak egy ismerőse vetett végett, elrángatva őket onnan.

Este a folytatódó kerti parti során a vádlottak elhatározták, hogy megleckéztetik a sértettet, egyikük fejére maszkot húzva bekopogtattak hozzá. A sértett védekezésül egy késsel a kezében nyitott ajtót, mire őt a vádlottak mellkason rúgták, arcon ütötték és földre vitték, majd a mellkasára térdeltek. Ezt követően a sértettet a földön hagyva távoztak.

A sértett az utolsó bántalmazás következtében bordatöréseket és ezzel összefüggésben a mellhártya sérülését, valamint légmellet és tüdőbevérzést szenvedett el, amely közvetett életveszélyes állapotot eredményezett. Hozzá másnap az ismerősei az állapotát látva mentőt hívtak, és életveszélyes állapotban kórházi ellátásban részesítették.

A vádlottakkal szemben az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette, és garázdaság vétsége miatt emelt vádat.

A vádemeléskor szabadlábon védekező vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszékfog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest