Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Több mint ezer darab sebészeti szájmaszk érkezett Makóra, változik a magyarországi koronavírus-adatok közlése, dobozos ügyintézést biztosítottak Apátfalván, Magyarcsanádon és Földeákon – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Több mint ezer darab sebészeti szájmaszk érkezett: a közösségi oldalán számolt be Makó polgármestere arról, hogy ebből az önkormányzat által fenntartott intézmények és cégek, valamint a Polgármesteri Hivatal munkatársai kapnak.

Facebookon tájékoztat szerdán Farkas Éva Erzsébet: a polgármester közösségi oldalán tájékoztat a veszélyhelyzettel kapcsolatos legfontosabb információkról 16 órától.

Keddtől megváltozott a koronavírus-járvány magyarországi adatinak közlése, látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is, a beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek.

Azonnali és középtávú intézkedéseket is tartalmazhat a kormány gazdaságvédelmi terve. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara négy pontban tett javaslatot azonnali lépésekre: Nemzeti Válságkezelési Alap felállítása, munkahelymegtartás biztosítása és a kialakult munkanélküliség azonnali kezelése, életképes hazai vállalkozói kör kiemelt támogatása, valamint szolidaritási, közjót biztosító intézkedések bevezetése.

Kapás Boglárkának pozitív lett a koronavírus-tesztje: az olimpiai bronzérmes sportoló kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a felkészülés folytatásához két negatív tesztre lett volna szüksége, ebből az első sikerült is, a második azonban már pozitív lett.

Vedd és védd a helyit! – aki magyar, ezen belül is helyi terméket vásárol, nyugodt lehet, hogy jól dönt: egészséges élelmiszert fogyaszt és ezzel a helyi gazdaságot is erősíti – írta közösségi oldalán a megyei önkormányzat elnöke.

A pitvarosi szülőknek könnyebbség, az üzemi konyhának fontos: Radó Tibor, Pitvaros polgármestere arra kéri az ingyenes gyermekétkeztetésre jogosultakat, hogy a konyha működése érdekében ne mondják vissza az étkeztetést.

Dobozos ügyintézést biztosítottak Apátfalván, Magyarcsanádon és Földeákon: nem mindenki tudja használni az online illetve a telefonos ügyintézést. Így Földeákon, Magyarcsanádon és Apátfalván is biztosították a dobozos ügyintézést a községházán.