Belföld Hírek Kék hírek

Vadászpuskával akarta lelőni a volt élettársát

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 75 férfi ellen, aki 2019 májusától telefonon és személyesen zaklatta a volt élettársát, majd tavaly július 24-én egy áruház üzletében egy átalakított vadászpuskával akarta lelőni az asszonyt. Fotó: police.hu

A 75 éves kecskeméti  férfi és a nála 34 évvel fiatalabb 2019. április végéig, 22 éven át éltek élettársi kapcsolatban, kapcsolatukból egy közös gyermek is született. A vádlott nem tűrte az ellentmondást, erősen korlátozta a sértettet, lelkileg és fizikailag is bántalmazta, ami miatt kapcsolatuk megromlott. A nő tavaly. április végén el is költözött a férfitől.

A vádlott azonban nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért személyesen és telefonon zaklatni kezdte a volt élettársát. Naponta bement a sértett munkahelyére, a kecskeméti Alföld áruházban lévő üzletbe, ahol trágár szavakkal szidalmazta. Ezen kívül 2019. április vége és július 24-e között több mint 350 alkalommal hívta telefonon a sértettet, melynek során többször meg is fenyegette. A sértett félelmében június végén zaklatás miatt feljelentést tett a vádlott ellen a rendőrségen, valamint biztonsági őröket is fogadott.

Miután a sértettnek új kapcsolata lett, a vádlott 2019. július 24-én elhatározta, hogy a sértettet a boltjában záráskor megöli. Magához vett egy engedéllyel tartott dupla csövű sörétes vadászpuskát, aminek – hogy észrevétlenül magával vihesse lefűrészelte a tusát és a csöve egy részét. A puskát meg is töltötte és még tartalék lőszert is vitt magával.

A vádlott 16 óra után pár perccel érkezett meg a volt élettársa üzletéhez, a puskát egy papírtáskába rejtve vitte magával. Az üzletben a sértett, egy biztonsági őr és egy vásárló volt. A vádlott az üzletbe belépve a biztonsági őrt távozásra szólította fel, a fegyvert pedig a volt élettársára irányította és közölte vele, hogy „megöllek”. A vásárló kimenekült az üzletből, a sértett pedig leguggolt a pult mögé. Eközben a biztonsági őr a vádlott fegyverének csövét elkapta és megpróbálta kicsavarni a vádlott kezéből a puskát.

Dulakodni kezdtek, amelynek során a sértett egy gázsprayvel próbálta a támadót leszerelni, valamint a hátára ugorva húzta hátra a fejét. A dulakodás során a vádlott puskája egyszer elsült, a lövedékek az üzlethelyiség egyik polcába csapódtak, személyi sérülést nem okoztak. Végül a biztonsági őrnek sikerült a fegyvert kicsavarnia a vádlott kezéből, majd a földön lenyomva tartotta a támadót a rendőrök kiérkezéséig.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és zaklatás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a vádlottól lefoglalt puskát és lőszereket is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.