Hírek Térség Top

Nem tartanak testületi ülést Nagylakon és Apátfalván sem

A pénteken megjelent rendelet szerint nem tartható képviselő-testületi és bizottsági ülés sem, így elmarad a ma délutánra tervezett nagylaki és apátfalvi testületi ülés is. Címlapkép: a nagylaki testület a februári ülésen. A veszélyhelyzet idején nem ülhetnek össze.

Az eredetileg tervezett napirend szerint a képviselők az eredetileg ma délután 2 órára összehívott, márciusi soros ülésükön meghallgatták volna Kolozsvári Rozália polgármesteri tájékoztatóját, majd a helyi közrend és közbiztonságról szóló tájékoztatót.

A képviselő-testület tagjai ezt követően a Nagylaki Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, majd a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokhoz kapcsolódó tavalyi szakmai munkáról szóló beszámolókkal foglalkoztak volna, illetve meghatározták volna az önkormányzat 2024-ig tartó gazdaságfejlesztési programját.

Az apátfalvi testület ma akarta tárgyalni a háziorvosok és a fogorvos tavalyi munkájáról szóló tájékoztatót,  a helyi védőnői szolgálat, a könyvtár és a faluház, az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ és Családsegítő Szolgálat, illetve a polgármesteri hivatal tavalyi munkájáról szóló beszámolókat, illetve az idei közbeszerzési tervet. De foglalkozni akartak az idei Szent Anna-napok programtervezetével, s meghatározták volna a bölcsődei, óvodai beiratkozás időpontját, valamint megtárgyalták volna a helyi óvoda beiskolázási tervét.

A tervezett üléseket azonban nem tartják meg, miután a pénteken megjelent rendelet megtiltja a testületek de még a bizottságok összehívását is. Azt egyelőre nem tudni, mikor ülhetnek össze legközelebb a testületek. A halaszthatatlanul szükséges döntéséket saját hatáskörben, ahogy arról szintén ugyanez a jogszabály rendelkezik, a polgármester hozza meg.

***

A nagylaki önkormányzat igyekszik mindenkinek segítséget nyújtani a nehéz időszakban. Azoknak a szülőknek és gyerekeknek, ahol a technikai feltételek nincsenek meg a távoktatáshoz, a községháza nagyteremben tudják biztosítani az eszközök használatát.

A szociális étkeztetésben az önkormányzat vállalta, hogy minden résztvevő számára az ételt ingyenesen házhoz szállítja. Kérjük, hogy az ételhordók tisztaságára, fertőtlenítésére fokozottan figyeljenek. Kérik, hogy az idősebb lakosokról lehetőség szerint az itt élő fiatalabb hozzátartozók gondoskodjanak (bevásárlás, gyógyszeríratás, csekkek befizetése, ügyintézés, stb.).

Az önkormányzat segítségét is igénybe vehetik az alábbi telefonos elérhetőségeken: Polgármesteri Hivatal: 62/279-140 mobil: 30/370-9212, Kolozsvári Rozália:70/425-9884, Gulácsi Krisztina: 70/930-3352, Tóth Józsefné: 30/582-2905. A helyi vállalkozó kereskedők is igyekeznek az alapvető élelmiszereket beszerezni és a megrendelt termékeket biztosítani. A bevásárló lista telefonon leadható, a kiszállításban az önkormányzat támogatást nyújt. Bakacsi Renáta: 30/956-1403, André László: 30/228-9114 – tette közzé a község hivatalos Facebook oldalán Nagylak polgármestere.