Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A járványveszély végéig szünetel a makói szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály, ismét jótékony célra ajánlotta fel cafeteriáját Farkas Éva Erzsébet, ötvenmillióból szépülhet meg a pitvarosi templombelső – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A járványveszély végéig szünetel a makói szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály: a veszélyhelyzet megszűnését követően az osztály működésének visszaállítását kérte a kórház főigazgatójától a képviselő testület. A járóbeteg ellátást és terhesgondozás nem érinti a döntés.

Ismét jótékony célra ajánlotta fel cafeteriáját Farkas Éva Erzsébet: a járványveszélyre tekintettel juttatását rászorulók és idősek meleg étkeztetésére fordítja, számolt be róla közösségi oldalán Makó polgármestere.

Három, összesen 47 millió, 603 ezer 319 forint értékű pályázatból immár belülről is teljesen megújulhat a pitvarosi Nagyboldogasszony Katolikus Templom, mely még napelemes fűtés is kap. A munkálatok egyelőre két ok miatt nem kezdődtek meg.

Csütörtök délutánra tervezték, de végül nem tarják meg Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros közös testületi ülését. A kistelepülések képviselői közül többen is jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen. Jelentősen lecsökkent a községháza személyes ügyfélforgalma is, lévén, hogy áttértek a telefonos és az e-mailes ügyintézésre. 

Soron kívül adtak vért a megye tűzoltói tegnap, miután a járványveszély miatt a megszokottnál kevesebb véradó teszi ugyanezt.

Kicsivel több mint egy hete rajtolt el a digitális oktatás, ami egy példaértékű összefogást hozott a pedagógusok között. A rendszer még nem tökéletes, azonban folyamatosan fejlődik. Erről beszélt szerda délelőtt Balázs József tankerületi igazgató a Rádió 7 műsorában.

Újabb 15 milliárd forintot biztosít a kormány a koronavírus-elleni védekezéshez: a koronavírus-elleni védekezéshez, a szükséges beszerzések és intézkedések biztosítására a kormány kész minden támogatást megadni.