Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

191 milliót érő hamis ruhára bukkantak az M43-ason – videóval

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai több mint hatezer hamis ruhát, valamint kiegészítőt és 2 ezer 520 kilogramm szövetet találtak két teherautóban az M43-as autópályán.

A pénzügyőrök egy lengyel rendszámú kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén.  A rakomány átvizsgálásakor a NAV munkatársai több mint kétezer, különféle márkajelzéssel (Tommy Hilfiger, Michael Kors, Gucci, Louis Vuitton stb.) ellátott ruházati terméket pakoltak ki a raktérből.  A bolgár sofőr a szállítmány származását nem tudta igazolni.

191 millió forintot érő hamis ruhát találtak a pénzügyőrök

1️⃣9️⃣1️⃣ millió forintot érő hamis ruhát találtak a pénzügyőrök?? Munkatársaink több mint hatezer hamis ruhát, valamint kiegészítőt és 2 520 kilogramm szövetet találtak két teherautóban az M43-as autópályán. A pénzügyőrök egy lengyel rendszámú kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén. A rakomány átvizsgálásakor munkatársaink több mint kétezer, különféle márkajelzéssel (Tommy Hilfiger, Michael Kors, Gucci, Louis Vuitton stb.) ellátott ruházati terméket pakoltak ki a raktérből. A bolgár sofőr a szállítmány származását nem tudta igazolni. Szintén az M43-as autópályán bukkantak a pénzügyőrök arra a lengyel kamionra, aminek a rakteréből mintegy négyezer márkás ruha és kiegészítő (Adidas, New Balance, Nike, Puma stb.), valamint 2 520 kilogramm Coco Chanel mintájú szövet került elő. A török sofőr a szállítmány származását ez esetben sem tudta igazolni. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruha és kiegészítő hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül akartak forgalomba hozni. A pénzügyőrök az összesen 191 millió forint értékű szállítmányokat lefoglalták. A pénzügyi nyomozók a két sofőrrel szemben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2020. március 25., szerda

Szintén az M43-as autópályán bukkantak a pénzügyőrök arra a lengyel kamionra, aminek a rakteréből mintegy négyezer márkás ruha és kiegészítő (Adidas, New Balance, Nike, Puma stb.), valamint 2520 kilogramm Coco Chanel mintájú szövet került elő.
A török sofőr a szállítmány származását ez esetben sem tudta igazolni.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruha és kiegészítő hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül akartak forgalomba hozni. A pénzügyőrök az összesen 191 millió forint értékű szállítmányokat lefoglalták. A pénzügyi nyomozók a két sofőrrel szemben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.