Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Makón csökkentik a nem lakáscélú ingatlanok bérleti díját, és a piaci helypénzt is, a fuvarozócégek számára nagy segítség a hiteltörlesztések felfüggesztése, Apátfalván is gyártanak már maszkokat. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

Különböző mértékben érinti a fuvarozócégeket a koronavírus hatása, a K-Á Trans Kft. ügyfeleinél egyelőre még zajlik a termelés, így szállítani is kell. Szirbik Imre szerint mindenesetre a hiteltörlesztések befagyasztása ennek az ágazatnak is nagy segítség.

A márciusi képviselő-testületi döntés értelmében április elsejétől június 30-ig valamennyi nem lakáscélú ingatlan bérleti díja, a városi piac helypénze és bérleti díjak is csökkennek – minderről közösségi oldalán számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Kövegy után az apátfalvi önkormányzat is mosható, textil szájmaszkok gyártására állította át a közmunkásai egy részét. A maszkokat elsőként a közfoglalkoztattottak és az önkormányzati dolgozók, majd a község lakói is térítésmentesen kapják meg, de igényelni kell.

Kilencre emelkedett a koronavírus-fertőzésben meghaltak száma Magyarországon – hangzott el az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján. A vírus bárhol jelen van az országban, és jóval nagyobb a fertőzöttek száma, mint a tüneteket mutatóké. Emiatt is veszélyes, hogy egyre többen szegik meg a hatósági karantén szabályait.