Hírek Térség Top

A koronavírus miatt törölték a négy kistelepülés közös ülését

Csütörtök délutánra tervezték, de végül nem tarják meg Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros közös testületi ülését. A kistelepülések képviselői közül többen is jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen. Jelentősen lecsökkent a községháza személyes ügyfélforgalma is, lévén, hogy áttértek a telefonos és az e-mailes ügyintézésre. A címlapképen a testületek tagjai az előző ülésen. Egy darabig várni kell, míg újra összeülnek.

A tervezett napirend szerint a négy testület meghallgatta volna a a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót, majd a makói rendőrkapitányság, a megyei katasztrófavédelmi kirendeltség az előző esztendőről szóló tájékoztatóját. A képviselők felülvizsgálták volna a Csanádalberti Térségi Szociális és Gyermekvédelmi Szolgálat térítési díjait, illetve a közétkeztetés díjait, és meghallgatták volna a Csanádalberti Közös Önkormányzati Hivatal tevékenységéről szóló tájékoztatót.

– Több képviselő is jelezte, hogy nem tud részt venni az ülésen, így veszélyben forog a szükséges létszám, így nagy valószínűséggel, nem lett volna határozatképes az ülés – mondta portálunknak Csjernyik Zoltán. Csanádalberti polgármestere, aki szerint az üléstől való távolmaradásba belejátszik a koronavírus veszély is.

A polgármester hozzátette, hogy megcsappant a csanádalberti polgármesteri hivatalt felkereső ügyfelek száma. – Azért keresnek bennünket, de a falugondnok, s mi is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a faluban élőkkel, intézzük az ügyeiket, főleg az idősebbekét, úgyhogy a polgármesteri hivatal átállása a telefonos és e-mailes ügyintézésre nem jelent semmilyen problémát – mondta Csjernyik Zoltán. – Folyamatosan segítünk az idősek gyógyszerkiváltásában, és a bevásárlásban. Vannak házi gondozottjaink, akiknek amúgy is megtesszük ezt. Rajtuk kívül is vannak, akik segítséget kértek, de a számuk napról-napra változik – fűzte hozzá.

A csanádalberti idősek jellemzően betartják azt a kormányzati kérést, hogy lehetőség szerint otthon tartózkodjanak, az iskolások pedig azért maradnak otthon, mert a községben is folyik az iskolai távoktatás. – Mindezek mutatják, hogy nálunk elég fegyelmezettek az emberek. A mostani rossz idő miatt pedig egyébként sem kívánkozik senki a szabadba – vázolta a helyzetet Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere.

A polgármesteri hivatal a koronavírus veszélyhelyzet miatt egyébként is zárva tart, de sürgős esetben a 62-650-310-es telefonszámot felhívva, vagy a polghivcsanadalberti@oroscom.hu e-mail címre küldött levéllel lehet az ügyeket intézni.

A postai ügyintézés, azaz a levelek feladása, a csekkbefizetés stb. is az utca felőli ablakon át történik.