A makói kistérség kistelepülésein, a koronavírus veszély miatt bezárt óvodák és iskolák miatt azt is szabályozták, hogyan lehet felvenni a menzai ebédet. Földeákon rendkívüli testületi ülést is tartottak. Mindenütt azt kérik, a gyerekeket NE bízzák a nagyszülőkre! A címlapképen a pitvarosi piac. 500 főig működik, de állati eredetű terméket a pultról nem szabad árusítani.

Apátfalva

Vasárnap a helyi a képviselő-testület tagjaival és az intézményvezetőkkel egyeztetve döntöttek arról, hogy azon egészséges bölcsődések és óvodások számára, akik felügyeletét a szülők nem tudják megoldani, keddtől azaz március 17-én reggel 6 óra és délután 5 óra között kiscsoportos felügyeletet biztosítanak a Rákóczi utcai óvodában. A gyerekek ingyenes vagy térítési díjas ebédjét délelőtt 11 és délután 1 óra között lehet elvinni a Dózsa György utcai ovikonyháról. Az általános iskolások ebédjét az iskolai konyháról déli 12 és délután 2 óra között lehet elvinni, mindkét esetben saját, tiszta, fertőtlenített ételhordóban, tárolódobozban.

A bölcsődés, iskolás gyerekek étkezési igényét kedd, azaz március 17-ig kell jelezni telefonon Luczó Anikó intézményvezetőnél a 62/260-052-es vagy a 20-250-0767-es telefonszámon. Az iskolás gyerekek étkezési igénye a polgármesteri hivatal pénztárának a 62-520-040-es számon kell jelezni. Aki ezt nem teszi meg, annak a gyermekének nem tudnak ebédet biztosítani!

Mától szünetel az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ által eddig nyújtott idősek nappali ellátása az étkezés csak elvitellel és házhoz szállítással biztosított, helyben nem lehet ebédelni. Mától bezárták a Faluházat, a könyvtárat és a sportcsarnokot is.

Bittó Csaba háziorvos koronavírus terjedésének megelőzése érdekében kéri a betegeket, hogy: lázas, köhögéssel járó betegség esetén telefonon jelentkezzenek be a rendelőbe (62/260-036), az adminisztrációs dolgokat (rendszeres gyógyszer íratás, igazolás, szállítási utalvány stb.) telefonon keresztül intézzék, a rendelő várójában egyszerre 1-2 személy tartózkodjon, legalább másfél méteres távolságra egymástól, orvosi vizsgálathoz előzetes telefonos bejelentés után időpontot adnak (nem kell várakozni). Kéri, hogy fokozottan figyeljen mindenki a gyakori kézmosásra, szellőztetésre, közös használati eszközök (kilincsek, villany kapcsolók stb.) rendszeres hipós fertőtlenítésére, családon belül is saját pohár, evőeszköz használat javasolt.

A fogászati alapellátás a vonatkozó kormányhatározat értelmében egyelőre szünetel.

Földeák

Vasárnapi rendkívüli testületi ülésén döntött a helyi képviselő-testület a falu intézményeit érintő ügyekben. E szerint, ha akiknél a bölcsődés vagy óvodás korú gyerekek otthoni ügyelete nem megoldott, akkor azok számára Zárda utca óvodában mától lehetőség van a gyerekek kiscsoportos felügyeletére, minden nap reggel 6 és délután fél 5 között. A bölcsődések kiscsoportos felügyelete reggel 6 és délután 5 óra között tart.

Az ingyenes közétkeztetésre jogosult, illetve szülői igény szerint az étkezési díjat fizető gyerekek ebédjét az óvodakonyháról minden nap délelőtt 11 és délután 2 óra között lehet elvinni, de csak saját ételhordóba! A bölcsődések ebédjét a Vásárhelyi utcai bölcsődéből lehet elvinni délelőtt 11 és délután 2 óra között, szintén saját ételhordóban.

Mától szünetel a Földeáki Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény nappali ellátása. Az itt étkező az ételt a Zárda utca 2. szám alól vihetik el naponta 11 és 14 óra között, saját ételhordójukban.

A gyerekek szüleinek március 17-én délután 3 óráig kell nyilatkozniuk telefonon, e-mailben vagy személyesen, az adott intézmény vezetőjénél, vagy az osztályfőnöknél, óvónőnél hogy gyerekük számára milyen ellátást igényelnek.

Királyhegyes

Mától, azaz hétfőtől a helyi művelődési házban – polgármesteri utasításra – szünetel minden közösségi foglalkozás létszámtól függetlenül. A rendelkezés vonatkozik a nyugdíjas klubfoglalkozásokra, dalköri próbákra, családi és egyéb rendezvényekre valamint a könyvtári nyitva tartásra is. A szüneteltetés visszavonásig érvényes.

Kiszombor

Az iskolások mától otthoni, távoktatással történő módszerrel fognak tanulni, de ennek megindításáig egy kis türelmet kérnek. Az alsó tagozatosok és a tanulószobások a felszerelésüket hétfő délután vihetik el a következők szerint:

1. a : 11.45.- 12.00

1.b : 12.00-12.15

2. évfolyam 12.15-12-30

3.évfolyam 12.30-12.45

4. évfolyam 12.45-13.00

Mivel elég tetemes súlyt képez a komplett felszerelés, ezért kérjük felnőtt segítségét!

A tornaruhákat a következő időpontokban lehet elvinni:

5. évfolyam: 9.00-9.15

6. évfolyam: 9.15-9.30

7. évfolyam: 9.30- 9.45

8. évfolyam: 9.45-10.00

A tanulószobások ez idő alatt vihetik el a tanfelszerelésüket is.

Kerülni szeretnék egyszerre sokan legyenek az iskolában, ezért kérik az idősávok pontos betartását!

Ebéd hétfő:

1.a 11.15-11.35

1.b 11.35-11.45

2. 11.45-12.00

3. 12.00-12.15

4. 12.15-12.30

5-6.12.30-12.45

7-8.12.45-13.00

Az ebédhez kéttégelyes ételhordót kell vinni! Az ételhordó nagysága nem befolyásolja az adag mennyiségét. Kérik, hogy csak olyan menjen az ebédért, aki nyilatkozni tud a hónap hátralévő végéig az ebéd igényléséről. Az ebédsáv az igénylések függvényében keddtől változni fog, erről újabb tájékoztatást ad az intézmény – közölte Szabóné Vígh Erzsébet intézményvezető.

Rendkívüli szünetet rendelt el mától a Kiszombori Karátson Emília Óvodában (6775 Kiszombor, József Attila u. 19.), valamint a Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény keretein belül működő bölcsődében (6775 Kiszombor, Kossuth u. 13.) a polgármesteri jogkörben eljáró Szirbik Imre alpolgármester.

Arra az esetre, amennyiben a gyermekek otthoni felügyelete nem megoldható a Kiszombori Karátson Emília Óvoda mától minden hétköznap 6.00-17.00 óra között ügyeletet tart, kiscsoportos felügyeletet biztosít azon szülők kérésére, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához.

Arra az esetre, amennyiben a gyermekek otthoni felügyelete nem megoldható a Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény keretein belül működő bölcsőde mától kezdődően minden hétköznap 6.00-17.00 óra között ügyeletet tart, kiscsoportos felügyeletet biztosít azon szülők kérésére, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához.

Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre jogosult óvodások részére a Kiszombori Karátson Emília Óvoda minden hétköznap 11.00-12.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére. Ételhordót (tárolódobozt) a konyha nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre jogosult bölcsődések részére a bölcsőde minden hétköznap 11.00-12.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére. Ételhordót (tárolódobozt) a konyha nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

Az ingyenes közétkeztetésre jogosult, valamint szülői igény szerint az étkezési térítési díjat fizető általános iskolás tanulók részére minden hétköznap 11.15-13.00 óra között biztosított az ebéd elvitele a Kiszombori Dózsa György Általános Iskola konyhájáról. Ételhordóról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

Az alpolgármester a koronavírus magyarországi terjedése miatt március 16-tól elrendelte a Kiszombori Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény keretein belül működő nappali ellátás szüneteltetését. A korlátozó intézkedések visszavonásig érvényesek.

Magyarcsanád

Farkas János polgármester még tegnap felvette a kapcsolatot a Makói Belvárosi Református Egyházközség által fenntartott Magyarcsanádi Református Általános Iskola és Óvoda intézményvezetőjével,aki arról tájékoztatta, hogy a fenntartó döntése értelmében az iskolában távoktatás zajlik majd a rendelkezés visszavonásáig, míg az óvodát minimum 2 hétre bezárják. Ez idő alatt az intézmények teljes és alapos fertőtlenítésen fognak átesni. Azok az iskolások, akik ebédelni szoktak a helyi főzőkonyha étkezdéjében ma éthordóban vihetik el az ebédjüket. Az ebéd kiosztása 11.30 és 13:30 óra között történik a főzőkonyha udvar felőli ételkiadó kis ablakánál. Mindenki saját maga gondoskodjon megfelelő állapotú edényzet biztosításáról!

Pitvaros

A helyi önkormányzat intézkedése szerint a Pitvarosi Óvodában mától kezdve minden hétköznap 6.30 és 17.00 óra között ügyeletet tartanak. Az óvodai munkát nem függesztik fel, az intézményt nem zárják be. A továbbiakban is fogadják azokat a gyermekek, akik elhelyezését a szülők nem tudják máshogy megoldani.

Az iskolába járó tanulóknak otthon kell maradniuk. Ha őrizetük a szülők munkarendje miatt családon belül nem megoldható, akkor azt a szomszédok, családok összefogásával kell megoldani, de ebben ez esetben is kis csoportos felügyeletet biztosítva. Az önkormányzat felhívja a a figyelmet, hogy felügyelet nélkül iskoláskorú gyermek nem lehet a közterületeken, így a sportpályákon és játszótereken sem.

Az ingyenes közétkeztetésre jogosult óvodások, általános iskolás tanulók részére az üzemi konyha minden hétköznap 11.00-13.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére a Petőfi tér 15. szám alatti étkezőtől. Ételhordót a szolgáltató nem biztosít, azt mindenkinek saját magának kell vinnie. Kérik a szülőket, hogy az étkezés igénybevételéről írásban nyilatkozzanak, mert ami ételt megfőznek, azt el is kell vinni. A vásárolt élelmiszer esetében csak csere ételhordóban adnak ki ételt, hogy az ételhordókat fertőtleníthessük. Az edényzetek általános tisztításáról továbbra is a vásárlónak kell gondoskodnia.

A piaccal kapcsolatban az alábbiak az irányadók

– A piac területén azonos időben maximum 500-an tartózkodhatnak, beleértve ebbe az árusokat és a piac üzemeltetését ellátó munkatársakat is. Az élelmiszer-biztonsági szempontból magas kockázatot jelentő állati eredetű termékek padon történő árusítása tilos.

A fogászati ellátás a korlátozás visszavonásáig csak és kizárólag sürgősségi ellátás keretében vehető igénybe. Lehetőség szerint csak a 62/650-012-es telefonszámon történő bejelentkezést követően keressék fel a rendelőt.

Erdei Ferenc Közösségi Színtér: Az épület előtere látogatható, de csak a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használatával. A szolgáltatások igénybevételével kapcsolatosan személyes tájékoztatást adnak az ott dolgozók. Minden esetben figyelemmel kell lenni a higiéniás feltételekre a kialakult vírusfertőzési kockázat alapján. Az épületben ingyenes WIFI kapcsolatot biztosítanak.

A Polgármesteri Hivatal szolgáltatásait előzetes telefonos bejelentkezést követően lehet csak igénybe venni a 62/650-411-es telefonszámon keresztül. A főbejáratot bezárták és csak a bejelentkezett ügyfeleket tudják majd fogadni.

Az Öregek Napközi Otthona ellátási rendjét ma alakítják ki. A pitvaros.hu oldalról lehet majd a különböző űrlapokat letölteni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest