Hírek Kék hírek Térség

Felbőszült autós lökte el a biciklist

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a szegedi férfi ellen, aki tavaly november 19-én, délben, garázda módon bántalmazott egy kerékpárost Szegeden. A kép illusztráció.

A vádirat szerint a vádlott a belvárosban közlekedett járművével. Egy kereszteződésben kialakult közlekedési helyzet miatt megállásra kényszerült, és ekkor az álló autót a bicikliző sértett balról megelőzte. A vádlott ezen felháborodva felszólította őt, hogy álljon meg, de a sértett tovább biciklizett, mire a férfi őt kocsijával üldözőbe vette. Rövid út megtétele után a vádlott leparkolt, majd az immáron a kerékpárúton közlekedő sértettnek futva nekirontott és a felső testét meglökte. A sértett a lökés hatására elesett, kerékpárja is a földre került. További bántalmazását a helyszínre siető járókelők akadályozták meg.

A sértett a vállán és térdén nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása folytán összetört továbbá a mobiltelefonja, valamint kerékpárjának váltója is megrongálódott, mellyel 20.000 Ft kára keletkezett.

A járási ügyészség a vádlottal szemben garázdaság vétsége valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönt majd.