Általános- és középiskolás diákokat köszöntöttek hétfő délután a Makó Város és Térsége Szavalóverseny díjátadó ünnepségén, ahol a 15 helyezett mellett 8 különdíjat is átadtak, de emellett minden versenyző ajándékban részesült. A nagy múltra tekintő versenyen volt, aki a nemrégiben elhunyt Csukás István versét szavalta el.

A fiatal szavalókat és hozzátartozóikat Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a Makói Polgármesteri Hivatal dísztermében. A polgármester rámutatott: nemcsak Makóról, hanem a térségből – többek között Csanádpalotáról és Magyarcsanádról – is részt vettek diákok a versenyen, ezt követően pedig a megjelenteket egy közös éneklésre invitálta, ahol a makói kötődésű József Attila Kertész leszek című versét adták elő.

Mint Szirbikné Baranyi Éva portálunknak elmondta: a vers- és prózamondó versenynek több mint 30 éves hagyománya van, a versenyt pedig nagyon hosszú előkészület előzi meg, mind a gyerekek, tanárok és szülők részéről is. A verseny zsűrije elárulta, az értékelés során figyelembe veszik az előadásmódot, hogy megérti, át tudja-e adni a tanuló, illetve tartja-e a kapcsolatot a közönséggel, de emellett a szép beszéd és a hangsúlyozás is szerepet kap, így tehát sok szempontot figyelembe vesznek. Kérdésünkre továbbá rámutatott: az évek alatt a hozott szerzők változtak, megjelentek a fiatal, ismeretlen szerzők a nagy klasszikusok mellett, ráadásul volt, aki Csukás István versével érkezett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest