A térség országgyűlési képviselője a település testületi ülésén vett részt, hogy arról beszéljen a képviselőkkel, milyen célkitűzéseik vannak erre a ciklusra.

Az elmúlt években nagyon szépen fejlődött Csanádalberti, amelynek ha az idei éve is sikeres lesz lényegében 2020-ig az összes intézménye megújul. Lázár János kiemelte, a bölcsődefejlesztés különösen nagy lehetőséget tartogat majd a szolgáltatások bővítésében.

A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, rendszeresen járja a településeket, és próbál személyesen tájékozódni, hiszen teljesen más nehézségei vannak egy nagyvárosnak, a hozzá közel fekvő kistelepülésnek, vagy egy olyannak, ami a határ mellett van Békés megye mellett.

– Mindig nagyra értékeltem azokat a településeket, ahol van az emberekben ambíció, hogy megváltoztassák a sorsukat. Azokkal tudok jól együtt dolgozni, akik maguk is változtatni akarnak, van terv, ötlet, elképzelés és engem ebbe a munkába bevonnak. Akiket állandóan rángatni kell, hogy csináljanak valamit, az általában nem szokott sikerülni. – fogalmazta meg a sikeres fejlődés egyik titkát a képviselő, hozzátéve, hogy Csanádalbertin minden alkalommal világosan és egyértelműen meg tudják fogalmazni, hogy mit akarnak, mihez kérnek segítséget tőle.

 

 

Mint elmondta, mindenhol nehéz kérdés a fiatalok megtartása, munkalehetőség nélkül ez szerinte esélytelen, ám ebben nagy előrelépés történt az utóbbi években, hiszen a települések nagy részén 2-4 százalékra csökkent a munkanélküliség.

Innentől kezdve viszont már az válik hangsúlyossá, hogy milyen életminőséget tudnak a kistelepülések nyújtani, mert ha helyben jó szolgáltatásokat kapnak a lakosok, akkor nem okoz nagy gondot fél órát utazni a munkába éréshez, mivel annyit egy nagyvárosban is ingázni kell sok esetben.

Jól meg kell szervezni viszont ehhez a közlekedést is, az utak felújítása már megkezdődött a Csanádpalota-Mezőhegyes vonal viszonylatában a környező kistelepülések érintésével. Lázár János ezután többek között a Makó-Rákos felé vezető út felújítását nevezte a következő feladatnak.

– A választókerületem másik részében már nincs rossz állapotban lévő út, így vagy úgy mindegyik fel lett újítva. Ami útépítési forrás lesz, azt ebbe a térségbe fogom irányítani. mondta el a képviselő testületnek.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy igyekezzenek továbbra is minden lehetőséget megragadni, mert a Magyar Falu Program a kormányzat egy jól működő programja, amelyből véleménye szerint idén és jövőre is jelentős forrásokat lehet nyerni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest