Idén is 25 ezer Hagymatikum belépőt kapnak a megyei véradók, a jövőnek is üzentek a templomfelújításról, Trianon almafát ültettek Nagylakon – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Idén is 25 ezer Hagymatikum belépőt kapnak a megyei véradók: 2013 óta együttműködik a megyei Vöröskereszt és a makói fürdő, idén is minden véradó kap egy belépőt, amelyet jövő február végéig lehet felhasználni.

Egy-egy időkapszulát helyezett el tegnap az egyházközség és a kivitelező csapat vezetője a makói Szent István Király Plébániatemplom hajójának felújított talapzatában. A történelmi beruházás terv szerint halad, a készülő padokra eddig közel hétmillió forint gyűlt össze.

Télűzésre készült a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának lakói és dolgozói tegnap: a farsangi programon versek is elhangzottak, de többek között néptánc is színesítette a műsort.

Március 6-án mutatja be a Nemzeti Színház Wass Albert: Tizenhárom almafa című művéből készült színdarabot Vidnyászky Attila rendezésében. Ez alkalomból tegnap tizenhárom almafát ültettek az országban. Az egyiket Lázár János országgyűlési képviselő, Kolozsvári Rozália polgármester, Farkas János Magyarcsanád polgármestere és Tóth László színművész Nagylakon.

Napok óta elérhetetlen Csanádpalota honlapja: rejtélyes módon, egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált a csanadpalota.hu, vele együtt pedig például a régi testületi ülések előterjesztései, jegyzőkönyvei is. Lehet, hogy a hétvégére már az internetet is lekapcsolja Debreczeni István?

Hat és félmilliós nyereséggel számol a magyarcsanádi önkormányzati kft: elfogadták a Magyarcsanád Településüzemeltetési és Fejlesztési Nonprofit Kft. idei üzleti tervét, illetve a polgármester szabadságtervét is tegnap délutáni ülésén a magyarcsanádi képviselő-testület.

A magyar GDP-hez mérten ugyan kicsi, de nemzetgazdasági szempontból mégis igen jelentős beruházás a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő vasútvillamos, mely szervesen illeszkedik a kormányzat által megvalósítani kívánt déli vasút programba – mondta el Lázár János, a dél-alföldi régió közlekedési fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A politikus megerősítette: a tram-train 2021 őszén megkezdi működését, és arról is szólt: míg Szeged és Vásárhely kapcsolatában az egy meg egy eddig kettő volt, a jövőben három lesz!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest