Belföld Hírek Kék hírek

Szerelmi bánatában elvitte munkáltatója pénzét

Lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki magánéleti konfliktusa miatt ellopta munkáltatója bevételét. Az 1,2 millióból szállodai szobát vett ki, s vásárolgatott.

A vád szerint a férfi 2019 augusztusában egy autómosóban dolgozott. Az egyik nap munkavégzés után szerelmi bánatában úgy döntött, hogy a jövőben Németországban kíván élni és dolgozni. Terve megvalósítása érdekében a zárást követően visszatért az autómosóhoz, majd a nála lévő kulccsal bement az irodaépületbe és onnan eltulajdonította a bevételt, több mint 1,2 millió forintot.

A vádlott ezután az első éjszakát egy pécsi hotelben töltötte, majd Kaposvárra ment és egy ottani szállodában vett ki öt éjszakára szobát.

Ezután a férfi a pénzen mobiltelefont, tabletet, karórát, valamint valutát vásárolt. A fennmaradó összeget a későbbiekben italra, illetve élelmiszerre költötte, valamint az édesanyjának is küldött haza pénzt. Végül a férfit a szállodában fogta el a rendőrség.

Az elkövető cselekménye a lopás bűntettének a megállapítására alkalmas, a bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.