Rejtélyes módon, egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált a csanadpalota.hu, vele együtt pedig például a régi testületi ülések előterjesztései, jegyzőkönyvei is. Lehet, hogy a hétvégére már az internetet is lekapcsolja Debreczeni István?

Több olvasónk is jelezte, hogy legalább hétfő óta nem jelenik meg a böngészőben Csanádpalota honlapja. Nos, a hiba nem az ő készülékükben van, valóban elérhetetlenné vált a település weboldala, rajta rengeteg olyan információval, ami alapján tájékozódhatnak a lakosok.

Itt voltak megtalálhatóak egyébként hosszú évekre visszamenőleg a testületi ülések jegyzőkönyvei és előterjesztései is, a rendeletekről, határozatokról nem is beszélve. Bár, mint korábban megírtuk, Debreczeni István 21. századi hivatala már azzal nem nagyon törődött, hogy az önkormányzati választás óta ezek elérhetőek legyenek.

Ha akkor azt írtuk, ez jelentősen csökkenti az átláthatóságot, akkor most nyugodtan mondhatjuk, a honlap eltűnése az utolsó szög a koporsóban, innentől ténylegesen lehetetlenné válik visszakeresni még a korábban meghozott intézkedéseket is.

 

 

A város közösségi oldala egyelőre még elérhető, bár lehet, hogy csak azért, mert a szakemberek még nem jöttek rá, azt hogyan kell lekapcsolni… Mindenesetre itt sem látható semmilyen tájékoztató azzal kapcsolatosan mi történt a honlappal, egyáltalán elérhető lesz-e még valaha? Használni használják, mert az utóbbi napokban több poszt is felkerült.

Kérdéseinket így ezzel kapcsolatosan feltettük az önkormányzatnak is, bár válaszban nem nagyon reménykedünk, mert az önkormányzati választások óta még egyetlen e-mailünkre sem érkezett…

A Csanádpalotán uralkodó káoszhangulatot azonban jól jellemzi, hogy a honlap elérhetetlenné tétele több olvasónk véleménye alapján nem a véletlen műve, még csak nem is a tavaly október közepe óta tartó hozzá nem értésé, hanem szándékosan történt. Talán éppen azért, hogy az itt elérhető információk között se lehessen visszamenőleg keresgélni.

 

Vajon mit rejtegetnek a csanádpalotai önkormányzatnál? – Makó Híradó

Korábban rendszeresen feltöltötték a város honlapjára a testületi ülések jegyzőkönyveit, valamint videófelvételeket is, az új polgármester azonban ezzel sem nagyon vergődik, ami durván csökkenti a számonkérhetőséget és átláthatóságot. Számos jól hangzó ígérettel kampányolt Csanádpalotán Debreczeni István, ami ugye a mondás szerint is úgy jó, ha megtartják.

 

Frissítés: cikkünk megjelenése után a csanádpalotai önkormányzat vette a fáradtságot arra, hogy közel 5 nap után legalább a közösségi oldalán tájékoztassa a lakosokat arról mi történt a település honlapjával. Állításuk szerint vírustámadás érte, “az adatok letöltése, gyűjtése” folyamatban van (vagyis egyelőre korántsem biztos, hogy a későbbiekben elérhetőek lesznek a régi adatok). Az ügyben a közlés szerint feljelentést is tettek.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest