Hírek Makó

Közel 15 ezer szavazattal támogatták a Maros-parti turistautat

Sikeres volt a Makói Természetbarát Sport Egyesület „Turista út a Maros-parton” című TESCO-pályázata, amelynek köszönhetően egy körülbelül 14 kilométeres turistaút valósulhat meg. Ehhez kapcsolódóan egy képzőművészeti felhívást is közzétettek, a Gyermek- és Ifjúsági Művészeti pályázatra beérkezett változatos és színes művekből kiállítás is nyílt a Hagymaházban.

Mint Hajdu Gábor elmondta, nagy volt az összefogás, amiért háláját fejezi ki mindenkinek, aki részt vett a négy héten keresztül tartó szavazáson, ahol közel 15 ezer szavazatot kaptak, mintegy háromezer szavazattal megelőzve a második helyezettet, így március-április környékén szeretnének is hozzáfogni a munkához.

– Eredetileg a Zöld háztól terveztük az indítást, de aztán továbbgondolva úgy gondoltuk, hogy induljon innen bentről a városból, hiszen szokás ez máshol is. Mi vagy a Hagymaházat, vagy a Hagymatikumot, mint túraközpontot fogjuk kijelölni, vagy mindkettőt – árulta el Hajdu Gábor. Az egyesület elnökségi tagja továbbá rámutatott: a Makón kezdődő és Apátfalván végződő túraútvonal önálló lesz, bár két helyen keresztezni fogja a piros vonalat.

A rajzpályázatra mintegy 42 pályamunka érkezett, több intézményből, a legaktívabb a Bartók volt. A művekből összeállított kiállításon Botlik Anita, Székely Ildikó és Csermák Szilvia önkormányzati képviselők köszöntötték és díjazták a fiatal alkotókat.