Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Betekintettünk a Makói Mozi kulisszái mögé, rendhagyó történelemórát tartottak a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából, Apátfalva támogatja Polgárdi Róbert rendőrőrsparancsnoki kinevezését – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Betekintést nyertünk a Hagymaház 8×4,5 méteres vásznával szembe lévő gépterembe, hogy megnézzük, hogyan is zajlik a filmvetítés a Makói Moziban, ahol többek között azt is megtudtuk, hogy milyen előkészületek előzik meg a vetítést, és azt is, hogy szokott-e a mozigépész munkáján kívül moziba járni.

Rendhagyó történelemórát tartottak a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a József Attila Múzeumban, amelyen Miklós Péter történész arról beszélt makói diákoknak, hogyan álltak ellen a fiatalok az államszocialista berendezkedésnek.

A februárt a szerelem témája ihlette meg a Gloriusban; egy teltházas Valentin-hétvégét követően saját esküvő kiállítást rendeztek a minőség és egyediség jegyében. A tavasz első hónapját pedig testi-lelki megújulással kezdik majd; március 7-én egészségnapra várják az érdeklődőket.

Nyugodt volt tavaly a zöldhatár, hiszen csak 86 főt fogtak el a nagylaki határőrizeti kirendeltség munkatársai, de már eddig 74-et – számolt be róla a tegnapi apátfalvi testületi ülésen Bodor Attila, a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség parancsnoka, aki azonban elmondta, hogy az idén ebből a szempontból mozgalmasabbnak ígérkezik. Az ülésen az is kiderült, hogy jó a közbiztonság Apátfalván.

A nagylaki képviselő-testület hétfői ülésen gördülékenyen és egyhangú szavazással fogadta el az összes előterjesztést, közte jóváhagyta Kolozsvári Rozális polgármester szabadság ütemezését és a törvény által szabályozott cafetéria keretét. Kiderült, Lázár János is részt vesz majd a csütörtök 3-kor kezdődő, a Trianon 100. évfordulója alkalmából a Nemzeti Színház által felajánlott, almafa ültetésén.

Több méteres lángokkal űzték el a telet Mohácson a busók: farsangvasárnap a farsangi koporsót is a vízre engedték, de máglyagyújtással, tánccal és zenével is igyekeztek elűzni a telet.

Kimutatták a koronavírust a Japán mellett karanténba helyezett óceánjáró, a Diamond Princess egyik magyar alkalmazottjánál – jelentette be sajtótájékoztatóján Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára. Mint mondta, február 19-én feloldották a karantént a hajón, a személyzet jelentős része, köztük három magyar is azonban a hajón maradt.

Csukás István 83 évesen itt hagyott bennünket és kicsit mindannyian úgy érezzük, mintha árvábbak lennénk nélküle” – írta hétfői Facebook-bejegyzésében az Újszínház.