Hírek Kék hírek Térség

Hőgutát kapott a kutya: vádat emeltek egy nő ellen

A nő 30 fokos melegben kerékpárja mellett 8 kilométeren át futtatta barátja kutyát, majd anélkül, hogy inni adott volna neki, kikötötte a szomjazó ebet egy üzlet elé, ahol negyven percig vásárolgatott. Mire végzett az eb kimúlt. Most emeltek ellene vádat, állatkínzás miatt.

A vádirat szerint a vádlott tavaly augusztus 21-én egy szentesi ismerősénél töltötte az éjszakát. Másnap 11 órakor, amikor már közel 30 fok volt a talajfelszín közeli hőmérséklet, barátja németjuhász-husky keverék kutyájával a városba indult úgy, hogy az állatot pórázon a kerékpárja mellett futtatta.

A kutyával mintegy nyolc kilométert tett meg úgy, hogy az állatnak vizet nem vitt magával. Útközben a vádlott észlelte, hogy az állat szenved, ekkor a kerékpárról leszállt és gyalog mentek tovább. Ennek ellenére a vádlott a láthatóan rosszul levő állatot az áruház főbejáratánál a napon kikötötte a kerékpártárolóhoz, majd bement az üzletbe. Az áruház dolgozói és vásárlói észlelték az állat szenvedését, próbálták itatni, míg a vádlott mintegy 40 percet tartózkodott a boltban. Mire onnan kiért, a kutya elpusztult. Az állat halálát hőguta, vagyis a keringés heveny összeomlása okozta.

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki tavaly nyáron a hőségben nem adott inni a rábízott kutyának, az állat halálát okozva ezzel. A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.