Kiemelt hírek Makó Térség

Mennyire van képben a hét legfontosabb történéseivel a térségben?

A Makó Híradón minden héten több mint száz hírről tájékoztatjuk az olvasóinkat, mostantól vasárnaponként abban is segítünk, hogy ne maradjon le a legfontosabb és legérdekesebb témákról.

Remekül sikerült a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jótékonysági bálja, hiszen több mint egymillió forint gyűlt össze. Ezt az összeget idén is az óvodásokra és az iskolásokra fordítják, tudtuk meg a hét elején.

Utánajártunk annak is, hogy áll most a Páger Mozi és Rendezvényház beruházás. A belvárosi épület évek óta kihasználatlanul áll, több ütemben szeretné felújítani a városvezetés. Az első részének már több mint fele elkészült.

Eközben tovább folytatódott a szebb napokat látott Jobbik közeli portál, a Makói Csípős mélyrepülése. Ezúttal kénytelenek voltak helyreigazítást is közölni, mert a Farkas Éva Erzsébet dunaújvárosi kampányolásáról összeeszkábált anyagból nagyon hiányzott a konkrét bizonyíték.

Az utóbbi időszakban több fát is kivágott az utak mellett a közútkezelő Bogárzón, ami nagyon nem tettszik a tanyán élőknek. Mint Mágori Andrástól megtudtuk, azért fordultak hozzá panasszal, mert szerintük egészséges fák is ki lettek vágva, a rossz minőségű talajon pedig egyébként is nehezen maradnak meg.

A Makó térségi kistelepülések javában még mindig papíron sokszorosított testületi anyagokat kapnak és abból dolgoznak a képviselők, ez alól csak Magyarcsanád és Apátfalva a kivétel. Ennek több oka is van, a legfőbb, hogy a kis mennyiségű előterjesztés sokszorosítása olcsóbb, mintha mindenkinek laptopot vennének.

Újabb fantasztikus sporteseményre készülhet Makó, ugyanis mintegy háromszáz fiatal sportolót fogadhat júniusban a város, a kétnapos Makói Kick-Box Országos Bajnokságon – mondta el portálunknak Király István.

Makón egyébként javában zajlik még az idei költségvetés összeállítása, ezzel kapcsolatosan Czirbus Gábortól megtudtuk, több módosító indítvánnyal is készül. Az alpolgármester azt szeretné, ha a költségvetési tételek részletesebben ki lennének fejtve, illetve felemelnék a sporttámogatásokra fordítható keretet.

Édes és sós süteményekkel teli csomagokat hoztak, gyümölcsökkel és vitaminokkal teli batyukat kaptak a város szépkorúi február 21-én. A hagyományos farsangi bálon 670-en vettek részt és 18 civil szervezet képviseltette magát az Erdei Ferenc Városi Sportcsarnokban.

 

 

Ezen a héten lett meg a végeredménye a Tesco által a civil szervezeteknek kiírt pályázatnak, ami jó hírrel zárult a makóiaknak. Toronymagasan, több mint háromezer szavazattal nyerte ugyanis meg a Makói Természetbarát Sportegyesület, mely Apátfalva-Makó közt építene korszerű, tizennégy kilométer hosszú túraútvonalat.

A hétvégén ismét több sportrendezvény is volt Makón, például a Magyar Curling Szövetség a Maros Télisport Egyesület meghívására érkezett a városba, hogy bemutassák a sportágat, amelyet a bátrabbak ki is próbálhattak a jégen, köztük volt Czirbus Gábor alpolgármester is.

 

 

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Marosmenti Utánpótlás FC, akik a szülőknek és érdeklődőknek a sportcsarnokban mutatták be a tanultakat. Ez a hagyomány korábban évente rendszeres volt, most újra visszahozná az egyesület, mondta el portálunknak Gyömbér Péter elnök.

Földeákon eközben huszonhárom kolbász és szalámi, illetve harminchat pálinka versengett a könyvtár és művelődési ház 5. Földeáki Kolbászmustráján és 1. Pálinka piknikjén, illetve kilenc csapat vett részt a mai immáron 3. Böllérfesztiválon, melyet a helyi önkormányzat jóvoltából rendezhettek meg.

 

 

Szombat este részt vettünk a rendkívül jó hangulatú Apátfalvi Gazdabálon, amelyen Lázár János is visszatérő vendég már. A térség országgyűlési képviselője ezúttal a makói képviselő testületből is hozott erősítést. Czirbus Gábor, Mágori András és Csermák Szilvia kísérte el.

Tovább folytattuk Generációk Gondnokai sorozatunkat is, amelyben ezúttal a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, illetve a Honvéd programban tanító Rónai Dániellel beszélgettünk többek között arról, hogy mennyire nehéz vagy épp könnyű megfogni a komolyzenével a növendékeket, illetve arról is, hogy miért is fontos a „flow” élmény.