Makó Programok Színes

Határtalanul farsangoltak a máltaisok

Már ötödik alkalommal várta teadélutánra az érdeklődőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja. A jótékonysági alkalmon a helyi előadók mellett határon túli csoportok is bemutatkoztak.

A közel három évtizede alakult csoport fontos céljának tekinti a közösségépítést, a kapcsolatok és a hagyományok ápolását. Ennek szolgált eszközéül a 2015-ben kitalált teadélután program, amelyet azóta is szép szokásként minden esztendőben megtartanak a farsangi időszakban. – Egy jó hangulatú kulturális eseményről van szó, amelyen helyi és határainkon kívüli magyar csoportok közösen lépnek fel. A műsort követően tea és kalács mellett van lehetőség a beszélgetésre, egymás megismerésére – tájékoztatott Kómár Mátyás. A  Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának vezetője elmondta, a nagyszentmiklósi Kékibolya Táncegyüttesnek egy korábbi teadélutánon volt az első külföldi fellépése, és azóta a szívükbe zárták településünket.

navigate_before
navigate_next

A Tornyosról érkező Ady Endre Művelődési Egyesület tambura zenekara is már rutinos fellépőnek számít Makón. – Örülünk, hogy sikerült a bemutatkozásunkkal hagyományt teremtenünk. A tambura egy szláv eredetű hangszer, amely régen Magyarországon is igen közkedvelt volt. Most ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend – tudtuk meg Tóth Ugyonka Frigyestől. Az egyesület ügyvezető elnökétől tudjuk, zenekaruk harminc éve működik nyolc fővel. Fő profiljuk egy asszonykórus kísérete; a makói rendezvényre galgamenti csokorral és lakodalmas válogatással készültek.

navigate_before
navigate_next

A helyi előadók közül Janicsek Roland örvendeztette meg a közönséget énekhangjával, illetve meglepetésként a Maros Táncegyüttes ifjúsági csoportja alapozta meg a délután remek hangulatát. A színes műsor utána kötetlen beszélgetéssel zárult a máltai farsang a Korona dísztermében.

navigate_before
navigate_next