A Magyar Curling Szövetség a Maros Télisport Egyesület meghívására érkezett Makóra, hogy bemutassák a sportágat, amelyet a bátrabbak ki is próbálhattak a jégen.

Mint Asztalos Pétertől megtudtuk, a Maros Télisport Egyesület télisport egyesületként a jégkorong és a jégtáncon kívül szeretne majd más sportágakat is bemutatni, innen jött az ötlet, hogy felvegyék a kapcsolatot a Magyar Curling Szövetséggel, amely elfogadta a meghívásukat.

A Maros TSE elnöke elmondta, két válogatott játékost küldött a szövetség, akik elmagyarázták a szabályokat, hogy hogyan kell stratégiailag játszani a játékot, és utána bárki kipróbálhatta, aki fel mert menni a jégre.

– Azért gondoltunk most első körben a curlingre, mert olyanok is kipróbálhatják, akik nem szeretnének korcsolyára állni, de mégis közel áll a szívükhöz a jég, illetve a jégpálya – árulta el kérdésünkre Asztalos Péter.

A mai bemutató mellett pedig az egyesület előző héten, 17 fővel megalakult U10-es csapata ma először Szegeden lép jégre, ahol három mérkőzést játszanak, emellett pedig az U14-es csapatuk Makón a felnőttekkel játszik barátságos jellegű 3×3-as játékot. Az egyesület elnöke rámutatott: ez nagyon nagy tapasztalat számukra, hiszen – mint fogalmazott –  a felnőttek „ha tüdővel  nem is tudják felvenni a versenyt a gyerekeinkkel,  viszont stratégailag sokkal jobban képzettek, és sokat tanulnak a gyerekek ezekből a játékokból”

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest