Senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t – jelentette ki a párt elnöke annak kapcsán, hogy az MSZP két fővárosi kerületi polgármestere, Kiss László és Szaniszló Sándor bejelentette: átlépnek a DK-ba, Tóth Bertalan örömlányokhoz hasonlította őket – számolt be róla a Hír TV.

Tóth Bertalan szerint a két polgármester hátba szúrta a szocialistákat, és nem is nyertek volna, ha az MSZP nem áll mögöttük és nem dolgozik értük. A szocialisták elnöke úgy fogalmazott: etikátlan és a közös ellenzéki politikát sem segíti, ha valaki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját.

“A DK tudja biztosítani azt a hátteret, amellyel bizonyosan kimondhatom azt, hogy a 100 ezer embernek tett választási ígéreteinket teljesíteni tudjuk” – így magyarázta az MSZP 18. kerületi polgármestere, azt hogy miért fordít hátat a szocialistáknak és a 3. kerület vezetőjével együtt miért ül át Gyurcsány Ferencék pártjába.

 

 

 

Nem ők az egyetlenek akik az elmúlt időben otthagyták az MSZP-t. Szanyi Tibor és Botka László mellett Trippon Norbert újpesti alpolgármestere is távozott utóbbi szintén a DK-ban kötött ki, ahogy a teljes 4. kerületi szocialista szervezet is. A DK szóvivője az ATV-ben azt mondta: nem lenne meglepve, ha más politikusok is átlépnének a pártjába.

– Leszögezem, néhány ember örömlányos mentalitása nem zavar bennünket. – válaszolt sajtótájékoztatón az MSZP elnöke.

Tóth Bertalan szerint viszont a közös ellenzéki politikát nem segíti az, ha valaki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját. Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke ugyanakkor azt mondta: támadás alatt áll az MSZP és ha nem figyelnek akár meg is semmisülhetnek.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest