Toronymagasan, több mint háromezer szavazattal nyerte meg a Tesco által a civil szervezeteknek kiírt pályázat záró, papírkorongos szavazását a Makói Természetbarát Sportegyesület, mely Apátfalva-Makó közt építene korszerű, tizennégy kilométer hosszú túraútvonalat.

A begyűjtött, de hivatalosan még nem erősített adatok alapján a szavazáson részt vett három egyesületre négy hét alatt a makói és a vásárhelyi Tesco áruházakban összesen 35 ezer 550- vásárló szavazott, a pénztárnál fizetés után kapott papírkoronggal A legtöbb szavazatot, összesen 14 ezer 960 papírkorongot az összesen voks 42 százalékát a Makói Természetbarát Sportegyesület kapta, második lett a vásárhelyi Zöldlépés Nordic Walking Közhasznú Egyesület 11 ezer 37 szavazattal (31 százalék), míg harmadik a Hódmezővásárhelyi Box Klub  9 ezer 503 szavazattal (27 százalék).

Úgy tűnik, hogy a szavazóknak köszönhetően teljesülhet a Hajdu Gábor vezette Makói Természetbarát Sportegyesület és a sportolni, mozogni, kocogni, kerékpározni vágyók álma, megépülhet a négyszázezer forintba kerül az Apátfalva-Makó közötti túraútvonal. Ezt a pénzt nyerte el ugyanis az egyesület a győzelmével.

A Makói Természetbarát Sportegyesület, Makó és Apátfalva között egy olyan korszerű, tizennégy kilométeres túraútvonalat szeretne kialakítani Fodor Ferenc ötlete nyomán a Maros-parton, melyet nem csupán túrázók, de a kocogni vágyók, illetve a kerékpározók is használhatnának. A makói részen meglévő, már rossz állapotban álló tanösvényt újítanák fel, s hosszabbítanák meg Apátfalváig.

Szavazni február 16-ig lehetett a makói, illetve a vásárhelyi Tesco áruházakban, a szokott módon: a vásárlók egy kis papírkorongot kaptak a pénztárnál, s ezt a korongot lehetett beledobniuk az áruházban elhelyezett szavazópult megfelelő dobozába.

A Tesco pályázathoz kötődően a Makói Természetbarát Sportegyesület a Hagymaházzal közösen egyébként korábban meghirdette a „Turista út a Maros-parton” című, gyermek- és ifjúsági művészeti pályázatát. A beérkezett művekből jövő hét kedden, azaz február 25-én este 5-kor nyílik kiállítás a Hagymaházban, melyet Botlik Anita települési képviselő, a tárlat fővédnöke nyit majd meg. A díjakat Csermák Szilvia és Székely Ildikó önkormányzati képviselők adják át. A zsűri tagjai Bertus Barcza Anikó és Kiss Jenő, valamint a Makói Természetbarát Sportegyesület részéről Kolumbán Katalin gimnáziumi tanár voltak.

A megnyitón hangszeren közreműködik Poór Ágnes, a Makói Általános Iskola és az AMI művésztanára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest