Korábban évente egyszer, sportnapon mutatták be a gyerekek a tudásukat, ezt a hagyományt hozta vissza a MUFC idén a sportcsarnokban, amelynek lelátóján a pályafutását Makón kezdő Köteles László is felbukkant.

1999-ben alakult meg a Marosmenti Utánpótlás FC, amikor Makó és a környező települések sportvezetői azt a döntést hozták, hogy az utánpótlás nevelést egy egyesület fogja össze. A csapatnál jelenleg is mintegy 250-300 gyerek jár rendszeresen edzésre, 15 edzővel dolgoznak, tudtuk meg Gyömbér Péter elnöktől.

Régebben hagyomány volt, hogy a szülőknek és érdeklődőknek egy sportnapon mutatták be évente egyszer az elvégzett munka eredményét, ez azonban megszakadt. Most, az egyesület 20 éves fennállásának évfordulójára ismét felelevenítették, és a jövőben folytatni is szeretnék.

A sportcsarnok lelátóján felbukkant a pályafutása kezdetén Makón is játszó Köteles László is, a belga KRC Genket hosszú időn át szolgáló kapus portálunknak elmondta, szívesen emlékszik vissza az itt töltött időre, bár akkor szerinte más volt a foci és a körülmények is.

 

 

Mint mondta, manapság a fiatal labdarúgóknak nagyon nehéz tanácsot adni, azonban aki eldönti, hogy focista szeretne lenni, annak nagyon sok akaratra, eltökéltségre lesz szüksége. Köteles László azt is hozzátette, történjék bármi, az edzőkre mindig hallgatni kell, folyamatosan nyitottnak kell lenni a tanulásra, és két lábbal a földön maradni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest