Tovább menetelnek a Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának versenyzői a nemzeti csapatbajnokság I. és II. osztályában is. A cél továbbra is a minél jobb szereplés.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület sakk szakosztálya közel két évtizede folyamatosan képviselteti magát a nemzeti sakk csapatbajnokságon. Az I. osztály hatodik fordulójában a mieink a zsinórban 11-szeres bajnok Tungsram Aquaprofit NSK I. otthonába látogattak. – Az idegenbeli mérkőzésen megszerzett 4 pontra nem számítottunk, de rendkívül örülünk az eredménynek. Ráadásul úgy értük el, hogy Kecskeméti Árpád FIDE- és Tatár Kis Szabolcs nemzetközi mesterünk előnyösebb állást rontottak és feladásra kényszerültek – avatott be a részletekbe Horváth Zsolt. A helyi egyesület ügyvezető elnöke gratulált Hajnal Zoltán és Szalai Kornél nemzetközi mestereknek a győztes játékhoz. Elismerés illeti természetesen azokat is, akik döntetlent értek el: Mihók Olivér és Kosic Dragan nemzetközi nagymesterek, Csonka Balázs nemzetközi-, Horváth Zsolt FIDE mester. A Nagykanizsa elleni 8-4 arányú mérkőzés után a makóiak tartják a tízcsapatos bajnokság 8. helyét. A következő hazai megmérettetésükre március 8-án kerül sor a József Attila Városi Könyvtárban 10 órai kezdettel Maróczy SE szegedi csapat ellen.

A II. számú csapat legutóbbi küzdelmét a Szentes otthonában vívta, ahol szoros csatában 6:6-os döntetlent játszottak. Győzelmet szerzett Csikós Mihály és az ifjúsági korosztályt képviselő Kardos Levente, döntetlent ért el Restás Péter FIDE mester, Ifj. Balázs Tibor, Martonosi Ádám, Molnár Gábor, Diamant Tibor, Balássy Gábor, Kópiás Ferenc és Gálfi Levente. – A hatodik forduló után tartjuk 4. pozíciónkat. Bízunk abban, hogy a bajnokság végére sikerül felállni a dobogó harmadik fokára – fejezte ki reményét Horváth Zsolt.

(Borítókép: jobb szélen Kecskeméti Árpád, a 2. képen szemben Horváth Zsolt FIDE mesterek. Forrás: Duocor-Makói SVSE sakk szakosztály)

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest