Több évtizede folyamatosan romlik az Óföldeákot Földeákkal összekötő út minősége.

Simonné Sinkó Erika óföldeáki polgármester örömmel számolt be a Rádió 7-nek, hogy végre elkezdődött ennek a közel 5 kilométeres szakasz felújításának a tervezése. Hozzátette: az óföldeákiak napi szinten használják ezt az utat, hiszen minden hivatalos ügyet csak a szomszédos településen lehet elintézni, a gyerekeik pedig oda járnak óvodába és iskolába.

A polgármester kiemelte, a másik irányba, vagy Maroslele felé még rosszabb állapotban van az út, annak még útalapja sincs, maximum 20-30 kilométer per órás sebességgel lehet rajta közlekedni.

Simonné Sinkó Erika elmondta, nemrég a községben jártak a közútkezelő munkatársai és akkor tárgyaltak az útfelújításról. A beruházás megkezdésének a pontos dátuma még nem ismert, de az óföldeákiak már nagyon örülnek annak is, hogy végre napirendre került ez a munkálat. A Maroslelére vezető úttal kapcsolatban pedig a polgármester megemlítette: hiába arra közelebb az autópálya felhajtója, de a községben lakók inkább a távolabbit használják, mert annyira rossz a közeli út. Ráadásul az Óföldeákról Szegedre tartó buszok is ezen az útnak szinte már alig nevezhető valamin közlekednek.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest