A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta a 16 évvel ezelőtt elkövetett makói kettős gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2004. november 16. napján a délelőtti órákban a gyanúsított megölte makói ingatlanában az ott lakó időskorú sértettet, valamint az oda látogatóba érkező lányát.

A bűncselekménnyel összefüggésben korábban nyomozás indult többszörös emberölés bűntette miatt, melynek keretében felelősségre vonták a gyanúsítottat, azonban a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség 2006. március 14-én megszüntette, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt egyértelműen megállapítható, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el.

Az időközben újabb adatok merültek fel az üggyel kapcsolatban, ezért a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Életvédelmi Osztályának előterjesztésére 2019 novemberében a Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a nyomozás tovább folytatását.

Ezután a nyomozó hatóság látókörébe került egy mind ez idáig ismeretlen férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A többszörös emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a nyomozási bíró felé a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a február 20-ai ülésén dönthet.

A nyomozás egyéb adatairól a rendőrség a február 21-ei sajtótájékoztató keretében fog részletes tájékoztatás adni – adta hírül Kopasz Zsolt főügyész.

Borítókép: Délmagyarország

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest