Az alpolgármester azt szeretné, ha a költségvetési tételek részletesebben ki lennének fejtve, illetve felemelnék a sporttámogatásokra fordítható keretet.

Módosító indítványában két javaslatot tesz a költségvetés kapcsán, tájékoztatta portálunkat Czirbus Gábor. Az első Makó Város Önkormányzata, a Makói Polgármesteri Hivatal, valamint a fenntartásukban üzemelő cégek, intézmények költségvetési táblázatait érinti, az alpolgármester azt szeretné, ha részletesebben, költségvetési soronként láthatnák.

– Szeretném, ha részletesebben lehetne látni a költségvetést, hogy csak egy példát hozzak, a dologi kiadás esetében. Fontosnak tartom azt is, hogy lássuk, az önkormányzati cégek mire költik el azt a pénzt, amit a város ad. – fogalmazott az alpolgármester portálunknak.

Másik javaslatához kapcsolódva Czirbus Gábor elmondta, ha az iparűzési adó eddig szabadon rendelkezésre bocsátott 3 százalékos adórészletét eltörlik, akkor a sportegyesületek nagy bajba kerülhetnek, ezért azt kéri, a sporttámogatásokra szánt összeget emeljék fel a jelenlegi 26 millióról 50 millió forintra.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest