A múlt hétvége óta a Makói Kistérség Többcélú Társulása a makói Hollósy Kornélia utca 2/a. szám alatt működteti a hétvégeken és ünnepnapokon működő fogászati ügyeletet az ambrózfalviak, a csanádalbertiek, a ferencszállásiak, a Klárafalván, Magyarcsanádon, Nagylakon, Nagyéren, Pitvaroson, Királyhegyesen és a Makón élők számára.

A fogorvosi ügyeleti ellátást február 15 óta makói önkormányzat a makói, a Hollósy Kornélia utca 2/a. szám alatti fogorvosi rendelőjében minden hétvégén és hétköznapra eső ünnepnapon napi 2 órában, (8-10-ig) a Heidident Kft. (ügyvezető: dr. Udvardi Klaudia Hédi) biztosítja.

Az ellátást a jelen lévő orvos az ügyeleti napokon a rendelésre reggel 8 és délelőtt 10 óra között megérkezett betegek számára biztosítja, akkor is, ha az ellátás csak a rendelési idő lejárta után kezdhető meg, vagy fejezhető be. Az ellátásban, csak az ügyeleti ellátás finanszírozását vállaló településeken bejelentett, lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek részesülhetnek, érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatása után. Az ellátás a betegek számára ingyenes. A fenti ügyeleti időben a szolgáltató csakis sürgősségi ellátást végezhet, egyéb beavatkozásokra egyéni finanszírozás mellet sincsen lehetőség.

Az ügyeleti ellátáshoz Ambrózfalva, Csanádalberti, Ferencszállás, Klárafalva, Magyarcsanád, Nagylak, Nagyér, Pitvaros, Királyhegyes, Makó tartozik.

Az ellátás keretében a szolgáltató a következő sürgősségi ellátásokat végzi:

• Fogak friss baleseti sérüléseinek primer ellátása (sínezés, gyógyszeres kötés, egyszerű foghúzás)
• Akut gyulladások ellátása (gyökércsatorna megnyitás, egyszerű foghúzás)
• Fogágygyulladás, fogíny gyulladás konzervatív kezelése
• Szájüregben elhelyezkedő tályog megnyitása
• Nyelést, légzést akadályozó idegentest eltávolítása
• Nyálkahártya akut gyulladásainak gyógyszeres kezelése
• Trigeminus neuralgiás roham helyi érzéstelenítéssel történő csillapítása
• Bármilyen eredetű szájüregi vagy szájüreg környéki vérzés csillapítása

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest