Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Országos kick-box bajnokságnak adhat otthont Makó 2020-ban, fákat vágott ki a közútkezelő Bogárzón, kapkodás és fejetlenség az idei költségvetés körül – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Mintegy háromszáz fiatal sportolót fogadhat júniusban a város, a kétnapos Makói Kick-Box Országos Bajnokságon – tudtuk meg Király Istvántól. A KiralyTeam Kick-box Akadémia, a WAKO kick-box világszövetségének és az európai szövetség elnöke, illetve a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke a bajnokság megszervezése kapcsán portálunknak elárulta: „az a nagy szerencse, hogy a KiralyTeam Kick-Box Akadémia makói csoportja olyan aktív, olyan lelkes és olyan eredményes csapat lett az elmúlt másfél év során, hogy ezt most már nem tudta a magyar szövetség sem tétlenül nézni”.

Fákat vágott ki a közútkezelő Bogárzón, a helyiek felháborodtak: a tanyán élők szerint egészséges fák is ki lettek vágva, az állami cég viszont arról tájékoztatott, hogy csak olyan esetben intézkednek, ha fennáll a veszély lehetősége.

A Kormány által indított Lázár Ervin program keretében két mesejátékot nézhettek meg makói egyházi iskolások. A szegedi Kövér Béla Bábszínház társulata sok vidám pillanatot szerzett az első osztályosoknak.

Kapkodás és fejetlenség az idei költségvetés körül: bizalmi válság, vagy bürokratikus fiaskó. Az idei makói költségvetés összeállítása a legkevésbé sem volt egyszerű. De miért került fel két eltérő nap két eltérő tartalmú dokumentum a város honlapjára? A Makó Híradó utánajárt, súlyos dolgokra bukkantunk.

Magyarcsanád és Apátfalva is átlép a digitális korszakba: a Makó térségi kistelepülések javában még mindig papíron sokszorosított testületi anyagokat kapnak és abból dolgoznak a képviselők. Pedig a hivatalok régen átálltak a számítógépekre. Ennek több oka is van, a legfőbb, hogy a kis mennyiségű előterjesztés sokszorosítása olcsóbb, mintha mindenkinek laptopot vennének.

Királyhegyesen egyeztetett a költségvetésről Lázár János: a térség országgyűlési képviselője meglátogatta Horváth Lajos polgármestert, akivel a jelenlegi fejlesztésekről is beszéltek.