Hírek

Országos kick-box bajnokságnak adhat otthont Makó 2020-ban

Mintegy háromszáz fiatal sportolót fogadhat júniusban a város, a kétnapos Makói Kick-Box Országos Bajnokságon – tudtuk meg Király Istvántól.

A KiralyTeam Kick-box Akadémia, a WAKO kick-box világszövetségének és az európai szövetség elnöke, illetve a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke a bajnokság megszervezése kapcsán portálunknak elárulta: „az a nagy szerencse, hogy a KiralyTeam Kick-Box Akadémia makói csoportja olyan aktív, olyan lelkes és olyan eredményes csapat lett az elmúlt másfél év során, hogy ezt most már nem tudta a magyar szövetség sem tétlenül nézni”.

– Természetesen felhívtam erre a makói csapatra a figyelmet, hiszen a semmiből jöttek és gyakorlatilag olyan eredményeket hoznak és mutatnak fel a magyar kick-box palettáján, ami elképesztően ritka. Ennek elismeréseként, illetve a város kick-box szeretete elismeréseként a Magyar Kick-Box Szövetség úgy döntött, hogy a legnevesebb, legrangosabb versenyét, az Országos Magyar Bajnokságot Makóra hozza, elismeréseként annak, hogy a város, a városvezetés és Farkas Éva Erzsébet polgármester ilyen meleg szívvel és kedves fogadtatással fordult a sportág iránt. Ez a Magyar Kick-Box Szövetségnek nagyon jól esik, nem utolsósorban a nemzetközi, illetve a világszövetségi kitekintésben is nagyon ritka, amikor egy városvezetés ilyen szívvel-lélekkel fordul egy kick-box csapatunk felé – emelte ki Király István. Mint rámutatott: tudják nagyon jól, hogy a világon mindenhol a labdarúgás és az egyéb óriás tömegeket megmozgató sportágak felé szeretnek fordulni, hiszen abban nincs semmi kockázat és olyan mutató, ami nem garantálná azt, hogyha az ember afelé fordul, akkor az egy biztos pont.

– A kick-box is most már egy biztos pont Makón, és nyugodtan mondhatom, hogy az elmúlt másfél, két évben bebizonyította azt, hogy igen, érdemes erre a sportágra odafigyelni. Többször bemutatkoztunk már a Hagymafesztiválon, ott voltunk szabadtéri rendezvényeken is, bemutatva, megszerettetve a várossal a csapatunkat és hitvallásunkat – fogalmazott Király István. Mint hangsúlyozta, óriási megtiszteltetés számukra, hogy a város nyitott karokkal fogadta a versenyt, és bíznak benne, hogy a június 6-án és 7-én megrendezésre kerülő országos bajnokságra minél többen látogatnak majd el és ismerik fel ezt a sportágat városszerte. Rámutatott továbbá, a nagyszabású versenyen – amelynek az Erdei János Városi Sportcsarnok ad majd otthont – mintegy háromszáz versenyző fog részt venni az ország mintegy hetven pontjáról, így nagy izgalommal várják, továbbá bízik abban is, hogy az idelátogatók kiélvezik majd a város vendégszeretetét is, meglátogatják Makó nevezetességeit.

Az utánpótlás bajnokságon 7 éves kortól egészen 18 éves korig vesznek részt a sportolók, illetve több szakág is képviseltetni fogja magát a három tatamin.