Hírek Makó

Fákat vágott ki a közútkezelő Bogárzón, a helyiek felháborodtak

A tanyán élők szerint egészséges fák is ki lettek vágva, az állami cég viszont arról tájékoztatott, hogy csak olyan esetben intézkednek, ha fennáll a veszély lehetősége.

Több bogárzói lakos is megkereste az elmúlt napokban Mágori Andrást, a körzet képviselőjét azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fákat vág ki. A tanyán élők szerint ez azért is felháborító, mert ezen a területen a rossz talaj miatt alig marad meg fa, ami így a pusztán számukra hatalmas érték. Ha viszont már kivágják, akkor legalább ültethetnének helyette másikat.

Mágori András szerint ráadásul nem csak városi, hanem egyenesen kormányzati törekvés is az, hogy minél több fa legyen ültetve, nem pedig a kivágás. A képviselő amikor kint járt a munkálatoknál képeket is készített, amelyet portálunknak is elküldött.

A Makói Városi Televízió elérte, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóság Makó mérnökségének vezetőjét, aki viszont arról tájékoztatott, hogy az állami cég nyilvántartást vezet az általuk kezelt utak mellett lévő fák állapotáról, amely alapján elsősorban a balesetveszélyes fákat termelik ki, hogy megelőzzék a baleseteket.

Gajzer András azt is hozzátette: a szóban forgó fák állami területen vannak, így a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nem köteles értesítést kiküldeni a lakosoknak a munkálatokról.