A Petőfi parkban hetente 20-25 szépkorú gyűlik össze, hogy sétáljanak és nordic walking foglalkozásokat tartsanak. Emellett rendszeresen szerveznek kerékpártúrákat és az egészség megőrzésével kapcsolatos rendezvényeket is.

Minden korosztálynak fontos az aktivitás, de az idősebbek számára még nagyobb jelentőséggel bír az életkornak és edzettségi állapotnak megfelelő mozgásforma kiválasztása.  Az ízületeket kímélő, szabad levegőn és közösségben végzett nordic walkingot hat esztendeje fedezte fel a nyugdíjasok egy kis csoportja Makón. A sport egyre többeket vonz hétfő délutánonként a Petőfi parkba. – Hetente találkozunk, egy kis bemelegítés után általában 3-4 kört teszünk meg, de van, aki többet is. A hangsúly elsősorban a mozgáson van, de ez egy nagyszerű találkozási lehetőség is – értékelt Sándor Jánosné, aki ha teheti, mindig ellátogat a programra.

A lelkes csapat magját a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesületének tagjai képezik, de vannak más klubokból és külsős résztvevők is. Bárki csatlakozhat, aki kedvet érez magában ahhoz, hogy ilyen módon tegyen valamit az egészségéért. Nincsenek kötöttségek, sem teljesítendő távok, mindenki maga dönti el, mit bír. Van, akinek elsősorban az a fontos, hogy közösségben és egy kicsit a szabadban legyen. Akadnak viszont, akik a foglalkozásokon kívül is szívesen sétálnak vagy akár hosszabb túrákra is vállalkoznak. – Rendszeresen szervezünk gyalogos és kerékpáros kirándulásokat, illetve sportos közösségi rendezvényeket is, mint a szabadidősport nap vagy a Maros-parti Randevú. Fontosnak tartom, hogy kimozdítsuk az idősebbeket a tévé elől és a négy fal közül – avatott be Szekeres Mihályné. A MENYUKE vezetője elmondta, ugyan van még mit fejleszteni ezen a területen, de azt tapasztalja, a szépkorúakban megvan a nyitottság is, hogy tegyenek az egészségük megőrzéséért.

A nordic walking mozgásforma mindenkinek ajánlott, a közös edzés pedig azért is jó, mert a megfelelő mozgást el kell sajátítani és ebben tudnak egymásnak segíteni a tagok. Emellett, mint mondják, ez egy remek kikapcsolódás, ahol a sportolás mellett egy kis beszélgetésre is mindig van idő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest