Újrafestették a Kálvin iskola környékén a zebrákat, drónvezetői képzésen vesz részt a Galamb, felújítják az Óföldeákra vezető utat – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az első napsütötte, tavaszias napon már hozzá is láttunk a körzetemben felgyülemlett karbantartási munkákhoz. Talán az egyik legfontosabb és közlekedésbiztonsági kockázatot is megszüntető feladat a frekventált helyeken lévő gyalogátkelő helyek újrafestése – számolt be róla Székely Ildikó közösségi oldalán.

Drónvezetői képzésen vesz részt a Galamb: a jogi és elméleti ismeretek után megismerkedtek a drónok felépítésével, működésével, majd egy szimulátor segítségével a kezelés alaplépéseit is begyakorolhatták.

A szokásos kettő-három helyett hét kisbaba született a faluban tavaly, 20 millió 870 ezer forint folyt be a közös kasszába iparűzési adóból, s míg tavaly 15, addig az idén 14 ember dolgozik majd a közmunkaprogramban Óföldeákon – derült ki a tegnap esti óföldeáki falugyűlésen. Ahogy az is, hogy az idén felújítják az utat a benzinkúttól a falu végét jelentő tábláig.

Egymillió-százharmincegyezer-hatvan forint gyűlt össze a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Iskolánk és Óvodánk Gyermekeiért Alapítvány hétvégi, az Erdei Ferenc Közösségi Színtérben rendezett jótékonysági bálján. A bevételt, ahogy korábban is, az óvodásokra és az iskolásokra fordítják.

Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépni és ügyfélkaput nyitni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.

Orbán Viktor miniszterelnök telefonon megbeszélést folytatott Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest