Egymillió-százharmincegyezer-hatvan forint gyűlt össze a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Iskolánk és Óvodánk Gyermekeiért Alapítvány hétvégi, az Erdei Ferenc Közösségi Színtérben rendezett jótékonysági bálján. A bevételt, ahogy korábban is, az óvodásokra és az iskolásokra fordítják.

A telt házas jótékonysági bálon Léka Anita, az alapítvány elnöke köszöntőjét követően máris a gyerekeké volt a színpad, a nagycsoportos óvodások, majd az iskolások csoportjai lelkesítették fellépésükkel a közönséget, mely hatalmas tapssal jutalmazta a produkciókat.

– Az alapítvány a báli bevételt az iskolásokra és az óvodásokra fordítja, azaz kirándulásokra, a ballagóruhák támogatására, de szeretnénk támogatni a gyereknapot is – sorolta a terveket Léka Anita. Az Iskolánk és Óvodánk Gyermekeiért Alapítvány elnöke hozzátette: bár tavaly a gyereknap nem jött össze, de a korábbi esztendőkben mindig sikerült azt támogatniuk. – Az idén már egyeztettünk Kasuba Róbert plébánossal, s az egyházzal közösen szeretnénk egy nagyon jó gyereknapot rendezni. Az iskolai ballagásnál hagyomány, hogy az év diákjai pénzjutalmat kapnak, illetve az alapítvány támogatja a Petőfi-díjas diák pénzjutalmát is, de fedezzük a kiemelkedő tanulók jutalomkönyvei árát is. Az alapítvány az óvodának adományozott egy parajdi aktív lélegeztető készüléket, közel kétszázezer forintért, míg a másikat az óvoda vásárolta. Ha az iskola is szeretne egy ilyet, akkor természetesen azt is támogatjuk.

Az iskolai házi tanulmányi, történelmi-, ének-, versmondó- illetve egyéb versenyeket, az intézmény fenntartó tankerület mellett az alapítvány is támogatja, mindez évente majd 800 ezer forintos támogatást jelent a két intézménynek.

A bálon a megnyitó után azonnal a nagycsoportos óvodások léptek színpadra, majd őket követték az alsó tagozatosok, majd a felsős osztályok – különböző zenés műsorszámokkal. Volt, olyan vidám műsorszám melyben a gyerekek mellett a tanár is színpadra lépett.

A gyerekek műsora után már a szülők, hozzátartozók és nagyszülők szórakoztak, táncoltak, az immár huszonharmadik alkalommal rendezett jótékonysági bálon, egészen hajnali fél 2-ig. A talpalávaló DJ Berry szolgáltatta.

A bál nem jött volna össze, ha szülők és a támogatók ilyen mértékben nem járultak volna hozzá, beleértve ebbe a szendvicskészítéstől kezdve a belépőjegyek árusításáig mindent – mondta Lékai Anita alapítványi elnök.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest