Ebből tizennégyet Nagylak külterületén és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen fogtak a járőrök.

A járőrök vasárnap összesen négy esetben, összesen tíz határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak líbiai, szír, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások három esetben tizennégy határsértőt fogtak el Nagylak külterületén és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok közül kettő egyiptomi, egy szír, míg tizenegy afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az afgán határsértőket a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Az egyiptomi és szír migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest