Az autóipari vállalat azokra a cikkeinkre reagált, amelyekben megírtuk: információink szerint az idei évben nagyságrendileg 200 millió forinttal kevesebb iparűzési adót fizethetnek a makói önkormányzatnak, melynek így rendkívül feszesre kell(ett) terveznie a költségvetést.

Hornyacsek Zoltán országos vállalati kommunikációs vezető a Makó Híradónak hangsúlyozta: a Continental vállalat számára kiemelten fontos, hogy a tevékenységük környezetében gazdasági és társadalmi szerepet is vállaljanak, amit mindenkori üzleti lehetőségeik szerint támogatnak is országszerte. A Continental magyarországi vállalatai ennek jegyében az elmúlt tíz évben 500 millió euró, azaz 16,858 milliárd forint összegben valósítottak meg beruházásokat Magyarországon – hívta fel a figyelmet.

Korábban megjelent cikkeinkkel kapcsolatban közölte az autóipari cég álláspontját. Azt írta, a makói székhelyű Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. közel 1 milliárd forint iparűzési adót fizetett be 2018-ban és 2019-ben a helyi önkormányzatnak.

A részletekből kiderül, hogy a cég 2018-as adófizetési kötelezettsége 510,8 millió forint volt. 2019-re 505,3 millió forintot fizettek be, a 2019. szeptemberi adatok alapján a tavalyi évre előzetesen becsült és közölt összeg viszont csak 419,36 millió forint körül mozoghat, így 2020-ban ezt kompenzálnia kell a városnak.

Bár az idei adatok még nem ismertek, Hornyacsek Zoltán elismerte, az autóipar átalakulásából következő várható árbevétel-csökkenés a makói iparűzési adójukra is negatív befolyással lehet, vagyis valóban az várható, hogy a korábbiaknál kisebb összeget fizetnek majd az önkormányzati kasszába 2020-ra.

„A Continental vállalat felelős gazdálkodást és magatartást követ annak érdekében, hogy a mindenkori piaci lehetőségek között fenntartható és fejlődő gazdasági szereplőként folytassa tevékenységét. Az elmúlt közel másfél évben a globális autóipar meghatározó átalakuláson megy keresztül, ezen külső hatás következtében vannak területek, melyek volumencsökkentéssel érintettek. Ezen külső tényezők következtében csökkenhet várhatóan 2020-ban a makói székhelyű Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. árbevétele, mely az iparűzési adó alapja. A vállalat vezetése már tett lépéseket, hogy az árbevétel-csökkenést és az abból eredő hatásokat mérsékelje, a jövőre vonatkozóan pedig megalapozza a növekedési lehetőséget” – tájékoztatta portálunkat a kommunikációs vezető.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest