Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Könyvekkel vakrandiztak a Galamb iskolában, a sürgősségi fogorvosi ellátás biztosításáról is döntöttek a társulási ülésen, villanyújságra cserélték a pitvarosi kisbírót – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Egy különleges és értékes Valentin napi ötletet valósítottak meg a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Könyves vakrandira hívták a fiatalokat, akik a meglepetés kötetek mellett, szerelmes irodalmi kvízt is kitölthettek.

Három nagy makói cég az utóbbi időben a helyi adók következetes teljesítése helyett külföldre viszi a bevételei egy részét, ez pedig veszélyezteti a város fejlődését – jelentette ki a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Mágori András.

A sürgősségi fogorvosi ellátás biztosításáról is döntöttek a társulási ülésen: térségi szintű társulási ülést tartottak tegnapelőtt Makón, amelyről Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldalán számolt be.

Egy jó vezetés mindig azt keresi, hogy mikor és kivel tud együttműködni a városban. Öt év alatt 250 millió Ft-tal támogatja Makó városa a szálláshelyeket! – írta közösségi oldalán a térség országgyűlési képviselője, aki a csütörtöki turisztikai fórumról osztott meg videót.

Számos program várja most hétvégén Makón azokat, akik kikapcsolódni vagy épp szórakozni vágynak: a párok többek között táncbemutatón és oktatáson is részt vehetnek, továbbá egy nagyon különleges kiállítás tárlatvezetésére is ellátogathatnak a képzőművészet iránt érdeklődők.

Villanyújságra cserélték a pitvarosi kisbírót: a község legfontosabb közérdekű információi olvashatók a pitvarosi közégháza homlokára felszerelt, egy cég által az önkormányzatnak ajándékozott villanyújságon.

Jövő hét szombaton rendezik Földeákon a 3. Böllérfesztivált és az 5. Kolbászmustrát, valamint a az I. Földeáki Pálinka Pikniket is. A kolbászmustrára hétfőig lehet jelentkezni a helyi művelődési házban, a kolbászok, szalámik leadási határideje jövő csütörtök!