Hírek

Három táncműfaj találkozik ma este a jótékonysági gálaesten

A földeáki Mikáczó család gyógyulásáért szervezett jótékonysági gálaesten fellép a Forgatós Táncegyüttes, az Írisz Táncklub és a VargaBalett Táncműhely is, 17 órától a Hagymaházban.

Mint Doktor Lászlótól megtudtuk, a gálaest ötlete a táncegyüttes növendékeitől érkezett, amelyre rögtön igent mondtak, majd a szervezés során felmerült, hogy társművészeket is felkeresnének, így csatlakozott az Írisz Táncklub és a VargaBalett Táncműhely is.

A Forgatós művészeti vezetőjének véleménye szerint ez egy jó példa is lehet a sok rossz mellett, továbbá erőt is meríthetnek mások abból, hogy Mikáczó Sándor a felesége betegsége ellenére is ápolja, és neveli a családját, amely szerinte az igaz szeretet és szerelem.

– Halottam többször a nyilatkozatát a Mikáczó apukának, hogy neki egy célja van: hogy a kedves felesége lábra álljon. Mi ebben szeretnénk segíteni őt, a szeretetünkkel, azzal a művészi, áldozatos munkával, amit mi bele tudunk tenni. Azt gondolom, hogy az a három táncműfaj, amit beletesz energiát, az nagyon sokban fogja segíteni az anyukának a talpra állását – emelte ki Doktor László.

Horváth Angelika Panna Mikáczó Melánia osztálytársaként hallott a család helyzetéről, majd a velük készült interjúkat is látták, így fogalmazódott meg benne és az osztálytársában, hogy segítenének, ekkor álltak Doktor László elé az ötlettel, aki rögtön igent mondott.

– Mi, mint civil egyesület, nem nagyon tudunk mással támogatni szervezeteket vagy családokat, csak a művészetünkkel, és mi mindig is önzetlenül álltunk bármilyen kezdeményezés mellé, ahol valamilyen úton, formában a mi művészetünkkel meg tudunk segíteni valakit – fogalmazott Gera Zoltán. Az Írisz Táncklub elnöke továbbá rámutatott: az összefogás nemcsak arról szól, hogy magán a családon segítenek, hanem hogy a makói civil szervezetek képesek összefogni a jó cél érdekében.

Pintér Mónika, a makói Continental gyár képviseletében elmondta, ők is csatlakoztak a kezdeményezéshez: a jótékonysági esten fánkot osztanak majd, amelyekért jelképes összeggel fizetve támogathatják a résztvevők a családot, a befolyt összeget pedig a cég kiegészíti majd.

Doktor-Bagaméri Andrea elmondta, a kezdeményezés túllépett Makó városán, hiszen vállalkozók is érkeznek majd a gálaestre, akik egyszerűen csak emberi érzésből szeretnék támogatni a családot, így hozzájárulva az egészségügyi eszközök megvásárlásához, amivel az édesanya állapotát lehetne javítani.

A gálaestet és így a családot az Angyalsóhaj Alapítvány is támogatja: mint Varga Márta elmondta, az alapítvány alapítása óta kiemelt figyelmet fordít azokra a családokra, akiknek sorsa nehézre fordult, vagy hátrányos helyzetűek. Mint felidézte, amikor az alapító Farkas család meghallotta az est célkitűzését, akkor arról döntöttek, hogy kétszázezer forinttal egészítik ki a befolyó összeget az alapítvány részéről.