Hírek Térség Top

Villanyújságra cserélték a pitvarosi kisbírót

A község legfontosabb közérdekű információi olvashatók a pitvarosi közégháza homlokára felszerelt, egy cég által az önkormányzatnak ajándékozott villanyújságon.

A legidősebb helybélieknek még rémlik, hogy annak idején kisbíró dobolta ki a legfontosabb híreket, közleményeket, rendeleteket a faluban, majd hangszórós kocsi is járta később a falut. Aztán az idők folyamán hatalmasat fejlődött a technika, szórólapok és helyi újság váltotta fel mindezt, s a digitális korszak is beköszöntött, községi honlappal, illetve a legjellemzőbben pletykafórumként működő közösségi médiával. Az utóbbin minden nyakló nélkül a legvadabb, kopasz embernek is hajmeresztő dolgokat osztogatnak meg az arra fogékonyak – jellemzően anélkül, hogy a kattintásvadász címen kívül el is olvasnák, hogy mit tartalmaz a szöveg.

Egy ideje azonban az offline, azaz az internetet nem használók újabb forrásból értesülhetnek a legfontosabb helyi eseményekről, történésekről a községben, s ehhez nem kell kiszálazniuk semmiféle szórólapot a szinte azonnal a kukába kerülő reklámújságok paksamétájából.

Csak annyit kell tenniük, hogy jártukban, keltükben feltekintenek a községháza főbejárata fölé szerelt villanyújságra. Ott nagy piros betűkkel futnak a közérdekű szövegek, mint például a holnapi jótékonysági bállal kapcsolatos tudnivalók.

A villanyújságnak kiválasztott helyt egyébként remekül választották ki, hiszen a községházán vagy a falában lévő bankautomatánál, illetve a szomszédos, nemrégiben tizennégymillió forintból felújított termelői kispiacon rengetegen megfordulnak, azaz potenciálisan nagy a közölnivalók közönsége.

– Még tavaly októberben üzemeltük be a községháza bejárati homlokzatára szerelt villanyújságot, azóta azon rendszeresen töltünk rá helyi közérdekű információkat – mondta érdeklődésünkre Radó Tibor. Pitvaros polgármestere hozzátette, hogy a villanyújság beszerzése egy fillérjébe sem került a községnek, azt ugyanis egy cég ajándékozta az önkormányzatnak.