Hírek

Mágori András: a Fidesz megvédi a makói eredményeket

Három nagy makói cég az utóbbi időben a helyi adók következetes teljesítése helyett külföldre viszi a bevételei egy részét, ez pedig veszélyezteti a város fejlődését – jelentette ki a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A makói költségvetés stabilitásához elengedhetetlen, hogy a városban működő cégek megbízható módon teljesítsék az adókötelezettségeiket az önkormányzat felé – mondta el Mágori András, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Makó Híradónak. A politikus kiemelte, három nagy makói cég az utóbbi időben a helyi adók következetes teljesítése helyett külföldre viszi a bevételei egy részét. Ezzel a lépéssel megnehezítik az önkormányzat működését, valamint veszélyeztetik a makói fejlesztéseket, azaz: „mindannyiunk közös jövőjét” – fogalmazott Mágori.

Leszögezte: a bevételkiesés kompenzálása érdekében ezekben az esetekben az önkormányzat kénytelen lesz megfontolni az adóemelés lehetőségét, hiszen a Fidesz elkötelezett abban, hogy a makói polgárokat nem érheti hátrány az érintett vállalkozások miatt. A frakcióvezető felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy a három érintett cég összességében közel 3 milliárd forintos állami támogatásban részesült az elmúlt években, ennek ellenére igyekeznek megspórolni az iparűzési adót, sőt több száz alkalmazottat bocsátottak el. Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy megvédi a makói polgárokkal elért közös eredményeket – jelentette ki Mágori András.