Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

5 év alatt 250 millió forinttal támogatná Makó a helyi szállásadókat, megnyitotta kapuit a Szikszai az érdeklődők előtt, félmillióval segíti a Mikáczó családot a földeáki önkormányzat – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A korábban tervezetthez képest mintegy háromszor többet, évente 50 millió forintot fordítana az önkormányzat saját költségvetésből arra a turisztikai pályázatra, amelyre helyi szállásadók jelentkezhetnek. A támogatási intenzitás 50 százalékos, a pályázatot március végéig kiírják.

Nyílt órákat tartott csütörtök délelőtt a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola, amelynek keretein belül egy matematika és egy magyar órát tekinthettek meg a szülők.

Nemzetközi és megyei sakk sikerek: a XXIV. Nemzetközi Deszki Falubajnokságon a makói sakkozó, Restás Péter a 3. helyet szerezte meg. A Csongrád megyei sakk csapatbajnokságon szakosztályunk III. számú csapata a 7. helyen áll.

Félmillióval segíti a Mikáczó családot a földeáki önkormányzat, erről is döntött a testület februári soros, nyilvános ülésén. A képviselők a község 2024-ig tartó gazdaságfejlesztési programját is elfogadták, de a község idei költségvetéséről még tárgyalnak majd.

Az idén digitálisan kapják majd meg a magyarcsanádi képviselők az eddigi papíroson kézhez vett testületi anyagokat. Ezzel százezerek spórol meg az önkormányzat – derült ki a tegnap esti ülésen. A község idei költségvetését is elfogadták.

Szombaton megszületett az idei első nóniusz kiscsikónk is. Fekete kanca, apja Nonius XVII-1 Nílus, a fajta kiváló fedezőménje, anyja Nonius I-6 Paula. Ő is a 20. majori ménesben jött a világra, ahol még 25 nóniusz kiscsikó születését várjuk idén – számolt be közösségi oldalán a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság.

 

 

Borítókép: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság