Hírek Térség Top

Hétfőig várják a nevezéseket a földeáki kolbászmustrára

Jövő hét szombaton rendezik Földeákon a 3. Böllérfesztivált és az 5. Kolbászmustrát, valamint a az I. Földeáki Pálinka Pikniket is. A kolbászmustrára hétfőig lehet jelentkezni a helyi művelődési házban, a kolbászok, szalámik leadási határideje jövő csütörtök!

A tavalyi böllérfesztiválon még dinoszaurusz kolbász is készült (címlapképünkön), míg az idein, hogy milyen, azt majd január 22-én mindenki megtudja, aki részt vesz a rendezvényen.

A tervezett program szerint a böllércsapatok reggel 7 órakor állnak munkába, azaz kezdik meg feldolgozni a két fél disznót, annak belsőségeivel együtt. Azaz előkerülhetnek a hagyományos vagy különleges családi receptek, a titkos összetevők, s még lehet gyakorolni, hogyan kell a legszebb kolbász készíteni, azaz a belet megtölteni, hogy az tetszetős (és finom is) legyen.

A délig tartó megmérettetésen bárki szurkolhat a csapatoknak a helyszínen, azaz a művelődési ház jurtájában.

Délben a böllércsapatok részére ebédet készít a Kavar a nagyi klub a helyi kertbarát kör tagjai közreműködésével.

A böllérfesztivált, kolbászmustrát és pálinka pikniket délután 2 órakor nyitják meg ünnepélyes keretek között, bemutatják a zsűri tagjait, illetve megkezdődik a disznótoros kóstolás, valamint a pálinka és a kolbászmustra eredményhirdetése.

A rendezvényes kisorsolnak egy sonkát is.

A kolbászmustrára február 17-ig lehet nevezni a községi könyvtárban. A benevezett kolbászokat, szalámikat egyébként február 20-ig, azaz jövő hét csütörtökig ugyancsak a könyvtárban kell leadni.