Hírek Makó

Megnyitotta kapuit a Szikszai az érdeklődők előtt

Nyílt órákat tartott csütörtök délelőtt a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola, amelynek keretein belül egy matematika és egy magyar órát tekinthettek meg a szülők.

Mint Kelemen András portálunknak elmondta, az iskolában hagyomány hogy minden évben két alkalommal, ősszel és tavasszal, illetve így tél végén nyílt napokat rendeznek, előre meghirdetik a szülők számára, hogy melyek azok az órák, amelyeken betekintést nyerhetnek az órai munkába, egészen az első osztálytól a nyolcadik osztályig, így többek között a pedagógusok oktató, nevelő munkáját is megtekinthetik.

– Kiemelten szoktuk ezeket a februári alkalmakat hirdetni a leendő első osztályosok számára, akik megnézhetik a leendő tanítónéniket, a mostani negyedik osztályban matematika,  illetve magyar órákon, valamint betekintést nyerhetnek az elsősök munkájába is, hogy honnan indulnak és hogy milyen tempóban haladnak ebben az iskolában az első osztályos tanulók – emelte ki az igazgatóhelyettes, aki továbbá kérdésünkre elárulta, a holnapi napon a 6. B. osztályosok testnevelés órájára várják az érdeklődőket.

– Nagyon fontosnak tartjuk a szülő és az iskola kapcsolatát és azt gondoljuk, hogyha a szülő személyesen bizonyosodhat meg arról, hogy a gyermeke hol van, milyen környezetben és milyen oktatásban, nevelésben részesül, akkor  egy kicsit nyugalmat is szerezhet ezzel kapcsolatban, illetve azoknak az érdeklődő szülőknek, akik még nem döntötték el, hogy melyik iskolába íratják be gyermeküket, lehetőséget adunk arra, hogy betekintést nyerjenek az iskola életébe – fogalmazott Kelemen András.