Hírek Térség Top

Laptopot kapnak a magyarcsanádi képviselők

Az idén digitálisan kapják majd meg a helyi képviselők az eddigi papíroson kézhez vett testületi anyagokat. Ezzel százezerek spórol meg az önkormányzat – derült ki a ma esti ülésen. A község idei költségvetését is elfogadták.

A magyarcsanádi testület határozatban állapította meg, hogy az önkormányzatnak nincs adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettsége. A polgármester elmondta, nincs hitelük, s ilyet nem is akarnak felvenni.

A község idei költségvetése 338 millió forint, azaz ennyi a kiadási és bevételi főösszeg. – Stabil, jó, de nagyon passzos költségvetésünk van – jelentette ki Farkas János polgármester. A Modern Falvak Programból négy elemet meg tudtak valósítani. Informatikai fejlesztést is beterveztek, mely azt jelenti, hogy valamennyi képviselőnek szolgálati laptopot vásárolnak, s azt követően nem papíroson kapnak majd testületi anyagokat, hanem e-mailen vagy pendrive-on. Az anyagok papíron való sokszorosítása ugyanis több százezer forintos költséget jelent. Ezt ezután majd megspórolják. A képviselők egyhangúlag elfogadták a költségvetésről szóló határozatot.

A testület elfogadta az Apátfalvi Közös Önkormányzati Hivatal költségvetését is, mely bevételi és kiadási főösszege 95 millió 612 ezer 295 forint.

Magyarcsanádnak az idén sokkal kevesebb lesz – vélhetőleg az ötödére csökken – majd a közös hivatal költségeihez való hozzájárulása, mint a korábbi években volt.