Makó Ország-világ Sport

Nemzetközi és megyei sakk sikerek

A XXIV. Nemzetközi Deszki Falubajnokságon a makói sakkozó, Restás Péter a 3. helyet szerezte meg. A Csongrád megyei sakk csapatbajnokságon szakosztályunk III. számú csapata a 7. helyen áll.

A falubajnokságon, amelyet már 24. alkalommal rendeztek meg, a Makói SVSE sakk szakosztályát hét játékos képviselte. Közülük Restás Péter FIDE mester az előkelő 3. helyet szerezte meg, de elismerés illeti a többi indulót is. Közülük Kópiás Ferenc a 6., Králik Attila a 14., Csikós Mihály a 21., Vass Szabolcs a 38. helyen végzett.  Külön kiemelendő két utánpótláskorú versenyző szereplése; Győri Gábor és Győri Bálint szépen helytálltak életük első, erősebb ifjúsági-felnőtt mezőnyében.

A Csongrád megyei sakk csapatbajnokságon a makóiak III. számú csoportja az őszi fordulók után és a tavaszi folytatás megkezdését követően jelenleg a tabella 7. helyén áll. – Fél távnál a legjobb Szekeres Mihály 4,5 ponttal, őt követi a 90 éves aktívan sakkozó Csibor András és Restás Péter 3,5 -3,5 ponttal – tájékoztatott Horváth Zsolt. A helyi egyesület ügyvezető elnöke külön kiemelte Takács Tamás utánpótláskorú játékosuk szereplését, aki élete első megyei csapatbajnokságán a lejátszott 5 forduló alatt 50 %-os teljesítményt produkált.

(Képek forrása: Makói SVSE sakk szakosztály. Borítóképen jobbról az első Restás Péter FIDE mester, lenti képen Takács Tamás)